Ga naar de homepage

Camping Provence-Alpes-Côte d'Azur Frankrijk

Campings in Provence-Alpes-Côte d’Azur worden veel bezocht, omdat je overal in een mum van tijd op het strand ligt. Het grote aantal zonuren in de regio trekt sinds jaar en dag vele toeristen naar de camping. Provence-Alpes-Côte d’Azur telt veel leuke steden vol winkels en smaakvolle restaurants. Ga genieten van een overheerlijke vakantie in Provence-Alpes-Côte d’Azur!

Lees meer

Campings Provence-Alpes-Côte d’Azur: wandelen en fietsen

Wil je graag op fietsvakantie? Provence-Alpes-Côte d’Azur is daar een prima regio voor. Door het aantrekkelijke landschap - de lavendelvelden, heuvels en bergen – zijn allerlei prachtige fietsroutes aangelegd. Je kunt tevens goed wandelen in de buurt van uw camping.

Provence is wat activiteiten aangaat van alle markten thuis. Wat dacht je van hiken, raften of bergbeklimmen nabij jouw camping? Mont Ventoux, bekend van de wieleretappes, kan een leuke uitdaging zijn voor sportieve kampeerders. Vraag op jouw camping naar meer informatie.

Je kunt natuurlijk ook de auto pakken vanaf jouw camping. Provence-Alpes-Côte d’Azur laat zich op verschillende manieren ontdekken. Al rijdend langs de kust of richting de Franse Alpen ontdek je de mooiste plekjes.

Cultuur nabij uw camping

Er zijn tal van leuke dagtripjes die je kunt maken vanaf jouw camping. De Provence zit vol met resten uit de Romeinse tijd. Steden die een bezoek waard zijn:

  • Pausenstad Avignon
    Een stad die zeker niet mag ontbreken tijdens een verblijf op de camping: Avignon. In deze, vroeger pauselijke stad vind je talloze monumenten.
  • Amfitheaters in Arles en Orange
    Wil je de Romeinse tijd proeven vanaf jouw camping? Arles en Orange hebben beiden prachtige amfitheaters waar de roerige geschiedenis weer tastbaar wordt.
  • Havenstad Saint-Tropez
    Mede door Brigitte Bardot werd dit stadje een populaire plek aan de Côte d’Azur. Bezoek de stad vanaf jouw camping. Saint-Tropez heeft een boeiend verleden.

Je kunt wanneer je gaat kamperen in de Provence een kampeerplek of een mooie accommodatie huren, zoals een stacaravan, mobile home of Bungalow.

Provence biedt ook de kinderen een leuk verblijf op de camping. Provence heeft campings die over een zwembad, speeltuin en animatieteam beschikken!

Verbleven op Camping Leï Suves in Roquebrune-sur-Argens in juli 2017

Fantastische regio! Je hebt de mogelijkheid om het strand op te zoeken maar ook de bergen en meren. De haven van Fréjus is leuk om te bezoeken ook Gorges de Verdon, St. Tropez is op een mooie afstand en onderweg kan je dan meteen een duik nemen in zee.

10,0

Verbleven op Camping Leï Suves in Roquebrune-sur-Argens in juli 2017

Voor ons wat het de eerste keer in de Cote d'Azur, dus veel te ontdekken en te beleven. We hebben de steden en dorpen Frejus, Le Muy, Roquebrune, Saint Maxime, Cannes, St. Tropez en Monaco bezocht, allemaal stuk voor stuk aan te bevelen. Voor een goed restaurant bevelen we Cantina aan in Le Muy.

7,0

Verbleven op Camping Leï Suves in Roquebrune-sur-Argens in juni 2017

- St Maxim is op tijd afstand, waarna u met de boot naar St Tropez kunt. - grotten bevinden zich op rijd afstand. - leuke markten in dorpen rond om - zee en meren op 15 Km Echt veel te zien en te doen!

7,0

Verbleven op Camping Leï Suves in Roquebrune-sur-Argens in juli 2016

Historisch stadje Roquebrune-sur-Argens voor een mooie wandeling, ook s'avonds. Veel mooie stranden op 20 minuten rijden in Aygulf en Les Isammbres. Vlotte overzet met de boot (les bateaux verts) vanuit Les Isammbres naar Saint-Tropez. Ook Cannes is het bezoeken waard.

7,0

Populaire campings Provence-Alpes-Côte d'Azur