Ga naar de homepage

Camping Charente-Maritime Frankrijk

Aan de zonnige Franse westkust ligt de groene regio Charente-Maritime. Dit gebied, dat bekendstaat om zijn oesterkwekerijen, is vernoemd naar de rivier de Charente, die vooral het noordelijke deel van de regio doorkruist. Bij de havenstad Rochefort mondt de rivier uit in de Atlantische Oceaan. Veel campings in Charente-Maritime liggen dicht bij het water. Wanneer Charente-Maritime uw bestemming is, heeft u een veelzijdige kampeervakantie voor de boeg.

Lees meer

Waar zee is, zijn stranden. Dit is ook het geval in Charente-Maritime: een groot gedeelte van de 460 kilometer lange kustlijn bestaat uit fijnzandstrand. Vanaf de campings in Charente-Maritime heeft u deze zonnebaadplekken zo bereikt. Wilt u het iets meer landinwaarts zoeken, dan is er ook nog genoeg te doen om uw kampeervakantie te vullen met mooie uitstapjes. De uitgestrekte wijngaarden, robuuste kastelen en cultuurrijke steden maken kamperen in Charente-Maritime tot een waar genot.

Aan de Atlantische kust

Het stukje Franse kust in deze regio is zeer veelzijdig. Natuurlijk kunt u er heerlijk aan het strand gaan liggen om een tintje bruiner te worden of waterpret te beleven, maar het biedt nog veel meer voor u en uw kinderen. De oude vissersdorpjes zorgen ervoor dat u ook aan de kust kunt proeven van de cultuur van Charente-Maritime, zowel in figuurlijke als letterlijke zin. Charente-Maritime staat namelijk bekend om zijn oesterproductie.

  • Het centrum van deze oesterproductie is Marennes-Oléron en het naastgelegen eiland Île d’Oléron, na Corsica het grootste eiland van Frankrijk. Hier worden de oesters gerijpt in oesterputten. Elk restaurant in Marennes-Oléron en op Île d’Oléron heeft de oester wel op het menu staan. Wilt u uw kinderen kennis laten maken met deze Franse delicatesse, dan kan dat in Charente-Maritime.
  • Dicht bij Île d’Oléron, midden in zee, ligt het beroemde Fort Boyard. Jammer genoeg is dit fort, bekend van tv, niet vanbinnen te bekijken. Wel kunt u vanuit het plaatsje Fouras met een kajak van Antioche Kayak om het fort heen varen. Een leuk uitje voor het hele gezin.
  • Iets noordelijker in Charente-Maritime ligt de hoofdstad van de regio, La Rochelle. De dynamische, jonge uitstraling van La Rochelle wordt gecombineerd met klassieke en middeleeuwse architectuur. Voor de kids is vooral een bezoek aan het aquarium heel leuk.
  • Speciaal voor de kids heeft Les Mathes een dierentuin: Zoo de la Palmyre. In deze dierentuin sta je dicht bij de dieren. Zo dicht dat je ze zelfs aan kunt raken!

Landinwaarts plezier

Het binnenland van Charente-Maritime kenmerkt zich door de groene, uitgestrekte wijngaarden en de ongerepte natuur. De wijnstreek van Cognac bedekt de regio voor een gedeelte. Geen wonder dus dat de inwoners van Charente-Maritime weten wat lekker drinken is. Huur een autootje of ga met uw camper op pad en breng een bezoek aan een van de vele wijnhuizen en –boerderijen die Charente-Maritime rijk is. Wilt u nog meer weten over de wijn, ga dan naar het Museum van de Kunsten van de Cognac, gelegen in het plaatsje Cognac in het departement Charente.

Een bezoek aan een van de vele kastelen in Charente-Maritime is een leuk gezinsuitstapje. Kasteel La Roche Courbon bijvoorbeeld, dat met zijn strakke tuin en chique interieur een toonbeeld is van het Franse kasteel. Ook voor de kinderen is hier genoeg te doen, zoals spelletjes uit de middeleeuwen.

Het weer

Charente-Maritime is na de Côte d’Azur de regio in Frankrijk met de meeste zon. De gemiddelde zomertemperatuur ligt tussen de twintig en vijfentwintig graden. In juli en augustus kan het er vrij warm worden met temperaturen van tegen de dertig graden. Aan zee waait een heerlijk frisse bries, waardoor het nooit te heet wordt. Daarnaast neemt de wind het verkoelende zeeklimaat mee naar het binnenland, waardoor het ook daar aangenaam is. De regenval is, vooral in de zomermaanden, miniem. Perfect dus voor een kampeervakantie aan het water. Bent u het oceaanwater overigens eventjes beu, dan staat op de camping een heerlijk zwembad op u te wachten.