Ga naar de homepage

Camping Fouras Frankrijk

Aan de Atlantische kust van Frankrijk ligt Fouras, een voormalige vissersdorp. Tegenwoordig is het een geliefde badplaats met maar liefst vijf zandstranden. Een camping bij Fouras ligt altijd in de buurt van sfeervolle plaatsen. Daarmee is deze bestemming een perfecte uitvalsbasis om kennis te maken met de schilderachtige kust van de regio Charente Maritime.

Lees meer

Kamperen in Fouras

Campings in Fouras zijn van alle gemakken voorzien en liggen allemaal op een steenworp afstand van zee. In het verkeersvrije centrum hangt een gezellige sfeer; zo is het leuk om een rondje te lopen richting het Fort. Tijdens een vakantie in dit populaire kampeerland kun je een dagje strand ook prima combineren met een cultureel uitstapje in de buurt. Vergaap je bijvoorbeeld aan de prachtige villa’s uit het invloedrijke tijdperk Belle Epoque.

Tips: Fouras verkennen

  • Al wandelend door de vele authentieke dorpjes voel je je al snel als een God in Frankrijk. Een aanrader is het plaatsje Royan. Vertrek hier niet vóór zonsondergang, die gaat je onvergetelijke kiekjes opleveren!
  • Een bezienswaardigheid die op de Werelderfgoedlijst van Unesco staat, heeft niet voor niets een vermelding gekregen. Dat geldt ook voor de eeuwenoude stadsmuren op het “witte eiland”; Ile de Ré.
  • Stap in een zeekajak en ontdek de omgeving vanaf het water. Vanuit de haven vaar je zo een eind weg de Atlantische oceaan op.

Het weer

De ligging aan de kust zorgt voor lekker weer. Temperaturen zijn nooit extreem hoog, maar juist aangenaam door de koele zeewind. De warme invloed van zee maakt het zelfs een van de zonnigste plekjes aan deze kust van Frankrijk.

Campings in de buurt van Fouras