Ga naar de homepage

Camping Rochefort Frankrijk

Havenstad Rochefort ligt in het Franse departement Charente-Maritime aan de Atlantische Oceaan. Het vissersdorpje van weleer werd in de 17e eeuw omgebouwd tot een centrale plek van de Franse scheepsbouw. Nu nog is er veel te zien van die tijd. Bijvoorbeeld de Corderie Royale, de 374 meter lange scheepsfabriek, of de leuke haven aan de monding van de rivier de Charente. Dit maakt Rochefort tot een leuke kampeerbestemming voor kampeerders die geïnteresseerd zijn in de Franse (maritieme) cultuur.

Lees meer

Dit betekent niet dat er niets te doen is in Piriac-sur-Mer. Zo wordt er voor de kleintjes van alles georganiseerd: van zeilcursussen en tennislessen tot shows en sporttoernooitjes op het strand. Ook op de camping is genoeg te beleven. Neem een duik in het zwembad of het zwemparadijs of speel met de kinderen in de speeltuin. Vanaf de camping is het trouwens prima fietsen.

Vanuit Rochefort en de omliggende campings zijn er veel dagtripjes te organiseren. Bezoek bijvoorbeeld het oestereiland Île d’Oléron, de buurthavenstad La Rochelle, of neem de kinderen mee naar de dierentuin! Een dagje op de camping blijven kan natuurlijk ook. Trek een baantje in het zwembad of speel een potje tennis met de kinderen.

Campings in de buurt van Rochefort