Ga naar de homepage

Camping St. Georges-de-Didonne

St. Georges-de-Didonne was vroeger een vakantiebestemming voor verschillende kunstenaars. Niet vreemd, gezien het karakter van het dorpje. Met zijn kilometerslange witte stranden, omringende bossen en kalkstenen kliffen is St. Georges-de-Didonne absoluut schilderachtig te noemen. Volg dus het voorbeeld van kunstenaars Odilon Redon en Gustave Courbet en maak van St. Georges-de-Didonne uw volgende kampeerbestemming.

Lees meer

Ontdek St. Georges-de-Didonne

De oude villa’s aan het strand, de middeleeuwse gotische kerk met de karakteristieke rode daken, protestantse kerk met zijn sprookjesachtige uiterlijk; St. Georges-de-Didonne is een plaats om te ontdekken. En dan hebben we het nog niet gehad over het bos van Suzac, met zijn heerlijke wandelmogelijkheden en uitkijktoren, vanwaar het uitzicht over bos, zee en dorp majestueus is.

Kinderen zijn koning

In St. Georges-de-Didonne zijn de kinderen de baas. Kijk maar eens naar de verschillende strandclubs, waar ze zich kunnen uitleven op de trampolines, klimrekken en draaimolen. Daarnaast kan uw kroost er zeilen of paardrijden, en nog veel meer. Genoeg te beleven dus tijdens uw kampeervakantie in St. Georges-de-Didonne!

Gezinsuitjes in de buurt

 • Zoo de la Palmyre
  Zoo de la Palmyre is een grote dierentuin in het nabijgelegen dorp Les Mathes, op zo’n halfuur rijden van uw camping in St. Georges-de-Didonne. Dit beboste dierenpark is een leuke bestemming voor een uitstapje met het hele gezin.
 • La Coubre
  Ook op een halfuurtje van St. Georges-de-Didonne ligt de vuurtoren La Coubre, een van de krachtigste vuurtorens van Frankrijk. Vanuit deze 64 meter hoge toren heeft u een prachtig panorama. Bij La Coubre ligt het ecomuseum, waarin u de geschiedenis van de vuurtoren kunt ontdekken.
 • Vuurtoren van Cordouan
  De oudste vuurtoren van Frankrijk, de vuurtoren van Cordouan, vindt u zeven kilometer in de Atlantische Oceaan. Wanneer het water laag staat, komt een 18e-eeuws pad bloot te liggen dat u naar de vuurtoren kan leiden
 • Planet Exotica
  Houden uw kinderen van beestjes? Neem ze dan mee naar Planet Exotica, gelegen in buurdorp Royan. In deze wereld van reptielen en dinosauriërs kijken ze hun ogen uit. Ook kunt u er de mooiste tuinen vinden met eeuwenoude bonsais en olijfbomen.

Kindvriendelijke campings

Het kindvriendelijke karakter van St. Georges-de-Didonne wordt ook duidelijk op de campings. Hier kunnen ze verschillende spelletjes doen en sporten totdat ze uitgeput terugkeren bij de tent. Ook vindt u er een zwembad en een miniclub, waarin de kleintjes hun plezier niet op kunnen. De campings in St. Georges-de-Didonne liggen dicht bij zowel het strand als het centrum van het dorp.

Het weer

De zon staat op u te wachten in St. Georges-de-Didonne. De plaats heeft veel zonuren en heerlijke zomertemperaturen van rond de vijfentwintig graden. Met koele luchtstromen zorgt de Atlantische Oceaan ervoor dat het in de zomermaanden nooit te heet wordt. Heerlijk weer dus voor een kampeervakantie aan de Franse westkust.