Ga naar de homepage

Camping Royan Frankrijk

Royan is een badplaats in het Franse departement Charente-Maritime. De stad ligt aan de Atlantische Oceaan en is met zijn lange stranden en vele zonuren een populaire vakantiebestemming voor de strandliefhebbers onder de kampeerders. De stranden zijn kindvriendelijk en bieden veel watersportmogelijkheden. Jong en oud kan bijvoorbeeld leren surfen bij de surfclub Royan Atlantique.

Lees meer

In de stad kunt u de vele villa’s bewonderen en een bezoekje brengen aan de bijzondere betonnen Onze-Lieve-Vrouwekerk. Vanuit de campings nabij Royan kunt u binnen tien minuten rijden in het centrum zijn.

Campings nabij Royan

Begin de dag op de camping met een vers broodje bij uw stacaravan of kampeerplaats, en dan naar het strand! De campings in de buurt van Royan liggen allemaal dicht bij de Atlantische kust. Niet alleen bent u vanuit de camping snel in Royan, ook het strand en de zee zijn niet ver. Voor een verkoelende duik op de camping is er meestal een buitenzwembad aanwezig, soms zelfs een zwemparadijs. Voor plezier op het droge is er op veel campings een speeltuin, sportterrein en animatieprogramma.

Tips in de buurt

In de buurt van Royan is veel te doen voor het hele gezin.

  • Park Zoologique de la Palmyre
    In deze dierentuin, gelegen midden in een pijnbomenbos nabij de zee, kunt u heel dicht bij de dieren komen. Voer de olifanten of aai de giraffes tijdens uw dagje uit naar deze dierentuin in Les Mathes.
  • Vuurturen de la Coubre
    Aan de Atlantische Oceaan ligt de vuurtoren van la Coubre. Beklim deze vuurtoren met zijn kenmerkende rode top en geniet van het mooie uitzicht over het eindeloze water.
  • Cognac
    Even weg van de zee? Bezoek dan de stad cognac, bekend van de drank, en zijn prachtige omgeving met vele wijnhuizen. Een heerlijk fietsgebied op nog geen uurtje rijden van Royan.