Ga naar de homepage

Camping Manche Frankrijk

Manche is een departement in het noorden van Frankrijk, in de regio Normandië. Hier vindt u prachtige natuurgebieden – bijvoorbeeld de moerassen van Contentin en Bessin – en bijzondere stranden. En het fijne is: vanuit Nederland bent u al binnen acht uurtjes rijden in Manche. Voor deze pracht behoeft u dus geen lange autozit naar het zuiden van Europa. Wilt u dus niet al te ver met kampeervakantie, dan is Manche een hele mooie bestemming.

Lees meer

Het indrukwekkende Mont-Saint-Michel

Mont-Saint-Michel is een van de mooiste en populairste bezienswaardigheden van Frankrijk. Het prachtige klooster op dit eiland is al vanaf een afstandje indrukwekkend. Het is dan ook een bijzonder gezicht: een klooster dat opdoemt uit de Atlantische Oceaan. Dit wil niet zeggen dat het helemaal met water omringd is: het klooster is gewoon met de auto te bereiken. Maar goed ook, want een bezoek aan Mont-Saint-Michel is misschien wel het eerste wat je doet wanneer je op kampeervakantie in Manche bent. Een wonderlijke ervaring voor groot en klein.

Manches stranden

Op 6 juni 1944 kwamen op de stranden in Normandië de geallieerde troepen aan. Het was het begin van de bevrijding van Frankrijk en Europa, en van het einde van de Tweede Wereldoorlog. Deze stranden staan nog steeds symbool voor deze bevrijding. In Manche kunt u bijvoorbeeld aan het bekende Utah Beach monumenten en musea bezoeken die herinneren aan de gruwelen en heldendaden van de Tweede Wereldoorlog. Voor uw kinderen een mooie gelegenheid om een stukje geschiedenis te leren kennen.

Een stukje Engeland bij de Franse kust

Jersey is een bijzonder eiland. Het ligt namelijk op zo’n 20 kilometer van de Franse kust van Manche, maar het behoort helemaal niet tot Frankrijk. Jersey is het grootste eiland van de Kanaaleilanden, een Britse eilandengroep in het Kanaal, dicht tegen de Franse kust. Wilt u dus een dagje Engeland beleven, dan kunt u per boot naar het mooie eiland Jersey. Ook meteen een goede gelegenheid om even te genieten van een heerlijke boottocht.

Kathedraal van Coutances

Deze gotische kathedraal in het plaatsje Coutances, gebouwd in de dertiende eeuw, is te zien vanuit Jersey. Niet alleen de puntige gotische vormen aan de buitenkant zijn indrukwekkend, maar ook het interieur, met zijn hoge, lichte gewelven, is het bewonderen waard.

De camping in Manche

Veel campings in Manche liggen dicht bij de belangrijkste bezienswaardigheden in het departement: Mont-Saint-Michel, Jersey, de D-Daystranden. Een ideaal uitgangspunt dus om het mooie Manche te ontdekken. Even op de camping blijven is echter geen straf. Met veilige zwembaden, sportterreinen en supermarkt zijn de campings in Manche van alle gemakken voorzien. En de kinderen kunnen zich vermaken in de speeltuin of met de aangeboden animatie. Bedenk daarbij nog eens dat u op de meeste campings de beschikking heeft over wifi, en uw kampeervakantie met het hele gezin is compleet.

Het weer

De Atlantische Oceaan oefent veel invloed uit op het klimaat in Manche. Hoewel het er regelmatiger regent dan in Zuid-Frankrijk, zijn de temperaturen er een stuk aangenamer. De zomertemperaturen liggen er tussen de twintig en vijfentwintig graden en vanuit de zee waait er een koele bries. Heerlijk weer dus voor een gevarieerde kampeervakantie in Manche.