Ga naar de homepage

Camping Rügen Duitsland

De spierwitte krijtrotsen, groene beukenbossen en langgerekte stranden van het eiland Rügen doen bijna tropisch aan. Toch begeef je je hier in het noorden van Duitsland! Gelegen aan de Oostzee, kent Rügen veel leuke badplaatsjes. Daarnaast heeft het eiland een interessante historie en is er op en rondom het eiland van alles te beleven. Bovenal is het op Rügen genieten geblazen.

Lees meer

Kamperen op Rügen

Welke camping op Rügen je ook kiest, alle voorzieningen en bezienswaardigheden zijn vlakbij. Vanaf een camping in Rügen ben je bijvoorbeeld zo bij de krijtrotsen, die leuk zijn om te bezoeken. Daarnaast is ook het pittoreske badplaatsje Binz dichtbij, dat een en al romantiek uitstraalt. Op de camping is het ook goed toeven, met het strand altijd in de buurt en vele activiteiten voor de jongste kampeerders. Voor wie graag wat van de omgeving wil zien, zetten we de leukste uitstapjes voor jong en oud op een rij:

  • Rasender Roland
    Een van de leukste bezienswaardigheden is misschien wel de authentieke, oude stoomtrein waarmee je het eiland kunt doorkruisen. Het traject loopt vanaf de stad Putbus tot aan Göhren. Tussendoor stopt de trein in de badplaats Binz, maar ook in kleinere plaatsjes als Sellin en Beuchow. Echt een leuke trip die voor iedereen de moeite waard is.
  • Jasmund Nationaal Park
    De krijtrotsen van Rügen zijn een bijzondere plek om te bezoeken. Het nationale park is niet alleen de moeite waard vanwege de hoge rotsen, maar ook de meer dan 700 jaar oude beukenbossen zijn zeer speciaal en staan ook op UNESCO’s lijst met beschermde natuurgebieden. Het natuurgebied leent zich prima voor een lange wandeling. Stop tussendoor even bij het Victoriasicht voor een prachtig uitzicht op zee of ga mee met een boottocht om de krijtrotsen vanaf het water in volle glorie te zien.
  • Rodelen
    Wie een beetje bekend is met de Duitse cultuur, heeft vast wel eens van rodelen gehoord. In een soort klein bobsleekarretje leg je dan een heel parcours af. Rügen heeft een rodelparcours dat zowel in de winter als in de zomer geopend is, zodat je het hele jaar door hier terecht kunt.

Prora Kraft durch Freude – Seebad

In 1935 gaf Adolf Hitler de opdracht voor de bouw van een badhotel in Prora (een plaats in Rügen) waar twintigduizend vakantiegangers van de arbeidersklasse zich konden ontspannen. Het hotel kreeg dezelfde naam als de stad, maar wordt tegenwoordig ook wel de ‘kolos van Prora’ genoemd. En terecht, want het gebouw is zo’n 4,5 kilometer lang en herbergt 10.000 tweepersoonskamers van 5 bij 2,5 meter. Door de oorlog werd de bouw van het hotel echter stilgelegd en werd het gebouw gebruikt om soldaten in te herbergen. Momenteel is het hotel niets meer dan een spookstad, die je wel kunt bezoeken.

Het weer

Voor de hoge temperaturen ga je waarschijnlijk niet naar Rügen. Toch is het eiland heerlijk toeven in zowel het hoogseizoen als laagseizoen. ’s Zomers is het er zo’n 20 graden en het voorjaar is in Rügen de meest droge periode van het jaar! Een ideale kampeerbestemming voor de actieve vakantieganger.

Populaire campings Rügen