Ga naar de homepage

Telefoonnummer: 0488-454245 Klik hier voor alle openingstijden

Camping Sauerland Duitsland

Campings in Sauerland zijn gelegen in een fraai natuurgebied. Waar veel mensen hun vakantie in Sauerland ’s winters vieren, leent de groene regio zich ook perfect voor een zomervakantie op de camping. Sauerland geeft u natuur vol variatie: stuwmeren, heuvels, mooie dalen en stijlen bergen met prachtige wandelpaden en druipsteengrotten. Ook op cultureel gebied is het een zeer diverse regio.

Lees meer

Campings Sauerland: wandelen, fietsen en watersport

Bent u dol op wandelen of fietsen? Sauerland heeft tal van wandel- en fietsroutes, van meerdaagse wandelingen tot speciale themaroutes. U vindt dus altijd wel een leuke route nabij uw camping. Sauerland is een middelgebergte, waar voor iedere sportieveling een uitdaging te vinden is.

Dit gebied omvat meer dan 1400 kilometer aan fietsroutes. Door de uitgestrekte bossen met kristalheldere beekjes en rivieren is het dan ook heerlijk fietsen of mountainbiken. Heeft u niet zo’n zin om al die bergen omhoog te moeten, dan kunt u ook elektronische fietsen huren in Sauerland.

Nog niet voldoende bewogen? De vele stuwmeren in Sauerland vormen een paradijs voor watersporters. Op o.a. Biggesee, Hennesee, Mohnesee en Diemelsee kunt u heerlijk een dagje gaan zeilen, kanoën of surfen. Lekker ontspannen zwemmen kan natuurlijk ook.

Bezienswaardigheden Sauerland

Culturele dorpen en steden vindt u altijd wel in de nabijheid van uw camping. Sauerland ligt in het midden van Duitsland in de deelstaten Hessen en Noordrijn-Westfalen en heeft een erg rijk verleden. Neemt u eens een kijkje in:

  • Brilon
    Brilon is een echte middeleeuwse stad. U vindt hier onder meer de prachtige St. Petrus en Andreas kerk. Ook het Raadhuis, uit 1300, behoort tot een van de oudste van Duitsland en is een echte aanrader.
  • Altena
    In Altena vindt u een imposant kasteel, burg Altena, die tevens fungeert als jeugdherberg. Het uitzicht vanaf burg Altena laat de schoonheid van de stad het beste zien. Tevens vindt u op een half uurtje rijden de prachtige grotten van Attendorn.
  • Winterberg
    In het beroemde wintersportgebied Winterberg is het ook heerlijk kamperen. Winterberg telt mooie attracties, waaronder de prachtige zoutgrotten en verschillende kart- en rodelbanen.

Kamperen in Sauerland is ook leuk voor uw kinderen. Neem ze bijvoorbeeld een dagje mee naar attractiepark Fort Fun of het Wild- und freizeitpark in Willingen. Sauerland is een regio vol variatie, waar u gegarandeerd een topvakantie beleeft.

Populaire campings Sauerland Bekijk 1 campings

Populaire thema's Sauerland