Ga naar de homepage

Camping Sauerland Duitsland

Campings in Sauerland zijn gelegen in een fraai natuurgebied. Waar veel mensen hun vakantie in Sauerland ’s winters vieren, leent de groene regio zich ook perfect voor een zomervakantie op de camping. Sauerland geeft je natuur vol variatie: stuwmeren, heuvels, mooie dalen en stijlen bergen met prachtige wandelpaden en druipsteengrotten. Ook op cultureel gebied is het een zeer diverse regio.

Lees meer

Campings Sauerland: wandelen, fietsen en watersport

Ben je dol op wandelen of fietsen? Sauerland heeft tal van wandel- en fietsroutes, van meerdaagse wandelingen tot speciale themaroutes. Je vindt dus altijd wel een leuke route nabij jouw camping. Sauerland is een middelgebergte, waar voor iedere sportieveling een uitdaging te vinden is.

Dit gebied omvat meer dan 1400 kilometer aan fietsroutes. Door de uitgestrekte bossen met kristalheldere beekjes en rivieren is het dan ook heerlijk fietsen of mountainbiken. Heb je niet zo’n zin om al die bergen omhoog te moeten, dan kun je ook elektronische fietsen huren in Sauerland.

Nog niet voldoende bewogen? De vele stuwmeren in Sauerland vormen een paradijs voor watersporters. Op o.a. Biggesee, Hennesee, Mohnesee en Diemelsee kun je heerlijk een dagje gaan zeilen, kanoën of surfen. Lekker ontspannen zwemmen kan natuurlijk ook.

Bezienswaardigheden Sauerland

Culturele dorpen en steden vind je altijd wel in de nabijheid van jouw camping. Sauerland ligt in het midden van Duitsland in de deelstaten Hessen en Noordrijn-Westfalen en heeft een erg rijk verleden. Neem eens een kijkje in:

  • Brilon
    Brilon is een echte middeleeuwse stad. Je vind hier onder meer de prachtige St. Petrus en Andreas kerk. Ook het Raadhuis, uit 1300, behoort tot een van de oudste van Duitsland en is een echte aanrader.
  • Altena
    In Altena vind je een imposant kasteel, burg Altena, die tevens fungeert als jeugdherberg. Het uitzicht vanaf burg Altena laat de schoonheid van de stad het beste zien. Tevens vind je op een half uurtje rijden de prachtige grotten van Attendorn.
  • Winterberg
    In het beroemde wintersportgebied Winterberg is het ook heerlijk kamperen. Winterberg telt mooie attracties, waaronder de prachtige zoutgrotten en verschillende kart- en rodelbanen.

Kamperen in Sauerland is ook leuk voor jouw kinderen. Neem ze bijvoorbeeld een dagje mee naar attractiepark Fort Fun of het Wild- und freizeitpark in Willingen. Sauerland is een regio vol variatie, waar je gegarandeerd een topvakantie beleeft.