Ga naar de homepage

Camping Hessen Duitsland

Kamperen op een camping in Hessen staat garant voor een onvergetelijke vakantie. Hessen is absoluut een aanrader voor kampeerders die van natuur houden. Daarnaast zijn er diverse mooie steden en dorpjes die je kunt bezoeken vanaf de camping. Hessen is door deze veelzijdigheid een ontzettend leuke regio om te gaan kamperen!

Lees meer

Campings in Hessen: natuur en ontspanning

De regio in Midden Duitsland is voor natuurliefhebbers de ideale plek voor een vakantie op een camping. Hessen is een schitterend gebied om te wandelen en te fietsen. Geniet onderweg van de afwisselende landschappen en prachtige meren en rivieren.

Voor pure ontspanning kun je prima terecht in een van de kuuroorden in de buurt van de campings. Hessen kent vele kuuroorden waaronder Bad Wildungen, het grootste kuuroord van Europa.

Uiteraard kun je ook lekker ontspannen bij jouw caravan of tent. Lekker luieren op de camping, genieten van de rust en de welverdiende vakantie.

Bezienswaardigheden Hessen

Kamperen in Hessen is niet alleen genieten van de prachtige natuur rondom de camping. Hessen heeft ook qua cultuur en historie veel te bieden. Het gebied kent vele gezellige steden:

  • Frankfurt am Main
    Vanaf de camping ben je zo in Frankfurt am Main, de grootste stad van de regio. Kenmerkend voor de stad is het moderne stadsbeeld dat gedomineerd wordt door hoge wolkenkrabbers.
  • Wiesbaden
    Ook de hoofdstad Wiesbaden is de moeite waard om een dagje naar toe te gaan. Het Kurhaus, een imposant gebouw, vormt het middelpunt van de stad. Het Hessisches Staatstheater en het museum Wiesbaden zijn echte aanraders.

Naast deze grote steden vindt je in de buurt van de camping in Hessen veel gezellige kleine plaatsen, zoals Fritzlar, Alsfeld, Limburg en Michelstadt. In elke stad of dorp is van alles te bezichtigen en te beleven.

Verbleven op Knaus Campingpark Eschwege in Eschwege in augustus 2018

Mooie omgeving. Leuke stad Eschwege op loopafstand. Iets verder ook mooie plaatsen als Kassel , Göttingen en Eisenach. Op de Werratalsee kunnen boottochten worden gemaakt en verder mooie natuur met heuvels, kastelen en mooie wandel- en fietsroutes.

9,0

Verbleven op Knaus Campingpark Eschwege in Eschwege in juli 2018

Mooie omgeving met aller goed verzorgde voorzieningen in de buurt. Er is genoeg te doen in en rondom omgeving.

8,0

Verbleven op Knaus Campingpark Eschwege in Eschwege in augustus 2017

Mooie omgeving om rond te rijden /wandelen. Je moet er wel overal een stuk voor rijden om ergens bij een activiteit uit te komen

6,0

Verbleven op Knaus Campingpark Eschwege in Eschwege in september 2013

Hele mooie omgeving, veel natuur, goed om te wandelen en fietsen. De dorpjes zijn geweldig en knus en het eten is overal prima en heel betaalbaar. Vlakbij in het dorp was een overdekt zwembad ook een aanrader voor de kinderen.

9,0