Ga naar de homepage

Camping Noordzee

Campings aan de Nordsee (Duitse Noordzee) zijn een heerlijk gebied om even lekker uit te waaien. Met de wind in jouw haren wandel je over de groene duinen en brede zandstranden. De kuststreek bij de Nordsee is een regio waar van alles te beleven valt. Van ontspannen fietstochten tot wildwatersporten en culturele uitstapjes, aan de Nordsee kust vind je het allemaal!

Lees meer

Campings Nordsee: vakantie vol variatie

In deze regio beleef je een gevarieerde vakantie op een van de fijne campings. Nordsee, in de deelstaat Nedersaksen, is perfect voor liefhebbers van zon, zee en strand.

De Duitse Waddenzee is zeer populair bij kite- en windsurfers en door de lange ondiepe branding bovendien zeer toegankelijk voor beginners. Je vindt dan ook meerdere surfscholen aan de Nordsee-kust.

Houd je meer van rust? Dan kun je lekker zonnen op het strand en af en toe een duik nemen, terwijl de kinderen zandkastelen bouwen. ’s Avonds is er verse vis en een echt Duits biertje in een van de vele restaurants. Het leven aan de Nordsee is dan ook heel goed.

Op jouw camping is er echter ook van alles aanwezig. Op de meeste campings tref je vaak een zwembad met glijbaan, sportveld of speeltuin aan. Met jouw tent, kamper of caravan beleef je hier een heerlijke tijd.

Uitstapjes vanaf uw camping: Sylt, Bremen en Hamburg

Vervelen is er niet bij. De Nordsee regio kent namelijk een ontzettend groot en gevarieerd aanbod aan bezienswaardigheden. Echte aanraders zijn:

  • Oost en Noord Friese Waddeneilanden
    Een uitstapje naar een van de Duitse Waddeneilanden is een vakantie op zich. Op Sylt, het grootste Duitse Waddeneiland, ligt de oudste vuurtoren en de hoogste duin van Duitsland. Maar ook de andere eilanden hebben veel te bieden.
  • Wereldstad Hamburg
    Even helemaal weg van jouw camping? Hamburg heeft zoveel bezienswaardigheden dat er voor iedereen wat te doen is. Van recreatieparken voor de kinderen tot klassieke concerten. Hamburg is een wereldstad die je niet moet missen tijdens een vakantie in Nedersaksen.
  • Beleef Bremen
    De beroemste inwoners van Bremen zijn misschien wel de Bremer stadsmuzikanten van het bekende sprookje. Naast het prachtige raadhuis (UNESCO erfgoed) staat een beeld dat aan dit sprookje herinnert. Verder zit Bremen vol met historie, cultuur en geweldige restaurants.

Op jouw kampeervakantie aan de Nordsee vind je genoeg andere bezienswaardigheden nabij jouw camping. Husum, Bremershaven en Dorum zijn ook leuke plaatsen in de buurt van jouw camping. Nordsee is een regio waar je niet snel op uitgekeken raakt.