Ga naar de homepage

Camping Harz Duitsland

Campings in Harz zullen je een onvergetelijke vakantie bezorgen. Een camping in Harz is namelijk de ideale uitvalsbasis voor kampeerders die houden van natuur. Dit nationaal park bevindt zich rondom jouw camping. Harz kent prachtig uitgestrekte bossen met meanderende beekjes, watervallen en indrukwekkende rivierdalen. Na een dagje wandelen in de natuur is het heerlijk om terug te keren naar de camping. Harz is een belevenis voor het hele gezin!

Lees meer

Campings in Harz: Kamperen in een veelzijdige natuur.

Harz is het noordelijkste middelgebergte van Duitsland. De hoogste top van het gebergte is Brocken (1141m). In Harz kun je dankzij het berglandschap erg veel outdoor-activiteiten ondernemen. Van mountainbiken op de Wurmberg tot monsterroller (met grote steps de berg af) met de hele familie in Braunlage.

In dit prachtige natuurgebied zul je helemaal tot rust komen. De omgeving, frisse lucht en het mineraalwater uit de bergen heeft Harz tot de ideale plaats voor kuuroorden gemaakt. Het is dan ook een van de beste regio’s van Duitsland om een spa te bezoeken. De termen in Altenau en kuuroorden in Bad Grund of Bad Lauterberg zijn echte aanraders om je eens goed te laten verwennen.

In Harz vind je een aantal echt mooie campings. Hier kun je uiteraard met jouw eigen tent of caravan terecht. De kinderen zullen zich ook niet snel vervelen op de camping. Harz heeft namelijk meerdere campings met een speeltuin en zwembad.

Bezienswaardigheden Harz

Naast de sportieve activiteiten vind je ook een rijke cultuur rondom jouw camping. Harz is omgeven door vele romantische culturele plaatsen als Kassel, Walkenried, Eschwege en Göttingen.

  • Kunststad Kassel
    Kassel is het metropool van Harz en goed te bereiken vanaf jouw camping. Kassel staat bekend om het Hercules monument, de Wilhelmshöhe en het kasteel. Kunstliefhebbers mogen een bezoek aan de internationale kunsttentoonstelling Documenta zeker niet missen.
  • Walkenried
    Dit stadje, gelegen in het zuidelijk deel van Harz, is erg leuk om te bezoeken vanaf je camping. Walkenried staat bekend om het eeuwen ouden klooster. Hier is het in 2006 geopende museum over de geschiedenis van het monastieke leven een interessant uitstapje.
  • Göttingen
    In Göttingen zijn prachtige gebouwen uit de Middeleeuwen te bewonderen. De rijke cultuur vind je terug op de oude markt, bij de Gänseliesel of het historische Sternwarte. Göttingen is eenvoudig op de fiets te verkennen, maar bezoekers zijn ook enthousiast over de goede verkeersverbindingen.