Ga naar de homepage

Camping Eifel Duitsland

Campings in de Eifel zijn de perfecte uitvalsbasis voor natuurliefhebbers en buitensporters. De Eifel is een ideaal gebied om te gaan raften, kajakken, fietsen of wandelen. De Eifel kent tevens meerdere prachtige steden vol met bezienswaardigheden. Zo ga je een gevarieerde vakantie tegemoet in deze aangename Duitse vakantiestreek.

Lees meer

Campings Eifel: activiteiten te over

Wie van lange wandelingen en fietstochten houdt moet in deze regio komen kamperen. De Eifel, gelegen naast de Belgische Ardennen in het westen van Duitsland, was vroeger vulkanisch. Nu deze vulkanen rusten is er een uitgebreide bos- en weidelandschap ontstaan, waar je een diverse en goed onderhouden wandelpaden aantreft.

Zin in een activiteit met wat meer pit in de buurt van jouw camping? De Eifel is een prima gebied voor een dagje paardrijden en allerlei watersporten, zoals kajakken en raften. Deze sporten zijn ook leuk voor kinderen en de minder sportieve kampeerder.

Op de camping vind je na zo’n drukke dag welkome ontspanning. Wil je graag een accommodatie huren op de camping? De Eifel heeft daartoe voldoende mogelijkheden. Je kunt kiezen uit een fraaie stacaravan, mobile home of bungalow.

Bezienswaardigheden Eifel

Op zoek naar wat cultuur en ontspanning na al die activiteiten? Vergeet niet er een aantal prachtige steden zijn in de buurt van uw camping. De Eifel heeft een paar echte aanraders:

  • Trier
    Een van de oudste steden van Duitsland mag je niet missen tijdens jouw verblijf op de camping. Trier heeft onder andere een historisch stadsplein (Grote Markt) waar het Marktkruis, uit 958, zich bevindt.
  • Monschau
    De vele historische gebouwen, zoals de burcht van Monschau, de mosterdmolen en het rode huis. Alles samen met de tal van restaurants zorgen ervoor dat Monschau de parel van de Eifel wordt genoemd. Een bezoek zeker waard!
  • Bad Münstereifel
    Deze romantische stad is een aanrader voor een bezoek vanaf jouw camping. Bad Münstereifel heeft een bijzonder ommuurd stadscentrum met tal van idyllische, oude woonhuizen en de mooie grachten. Tevens zijn de kuuroorden in Bad Münstereifel voor vele mensen uit de grote steden al jaren een begrip.

Eifel is een streek waar je je nooit hoeft te vervelen. Vlak bij de Eifel liggen namelijk nog een aantal toeristische steden, zoals Köln, Düsseldorf en Maastricht. Erg leuk voor een daguitstapje.

In de Eifel vind je genoeg ingrediënten voor een fantastische vakantie, zowel op als in de buurt van uw camping. De Eifel is een adembenemend gebied!

Populaire campings Eifel