Ga naar de homepage

Camping Ardennen België

Campings in de Ardennen zijn zeer populair bij kampeerders. In het zuidoosten van België kun je heerlijk wandelen, fietsen, raften, bergbeklimmen en nog veel meer. Het landschap is zeer afwisselend. Van mooie natuur met druipsteengrotten en watervallen tot historische stadjes en dorpjes. Op een camping in de Ardennen ervaar je direct een echt vakantiegevoel!

Lees meer

Bezienswaardigheden vanaf jouw camping in de Ardennen

Tijdens jouw vakantie in de Ardennen kun je zowel geestelijk tot rust komen als lichamelijk uitgedaagd worden op een van de campings. Ardennen heeft tal van bijzondere bezienswaardigheden, zoals:

  • La Roche-en-Ardenne
    Wil je vanaf jouw camping lekker gaan wandelen of kajakken? La Roche-en-Ardenne, aan de rivier de Ourthe, is een prima vertrekpunt voor een ontdekkingstocht door de regio. In de stad zelf is een bezoekje aan het kasteel absoluut de moeite waard.
  • Durbuy
    Breng tijdens jouw vakantie eens een bezoekje aan Durbuy, de ‘kleinste’ plaats ter wereld met stadsrechten. De stad staat bekend vanwege haar prachtige bezienswaardigheden en lekkere restaurantjes en cafeetjes. En niet te vergeten het Durbuy Rockfestival!
  • Oorlogsmuseum bij Bastogne
    In de Ardennen is in de Tweede Wereldoorlog hard gevochten. Het oorlogsmuseum in Bastogne geeft een gedetailleerd overzicht van de gevechten in de Ardennen. Vanaf jouw camping een interessant en leerzaam uitje.

Uiteraard zijn er nog veel meer bezienswaardigheden te bezoeken vanaf de camping. De Ardennen zijn natuurlijk ook bekend vanwege de vele grotten, het racecircuit van Francorchamps en het kuuroord van Spa.

De Ardennen: voor ieder wat wils

Wanneer je gaat kamperen op een camping in de Ardennen dan ontkom je niet aan een dagje ‘survival’. Het gevecht met de elementen is een erg leuk uitstapje voor het gezin of met een groep vrienden.

Culinair is het ook genieten wanneer je verblijft op een camping in de Ardennen. De streek is ondermeer bekend door de Ardennerham en het heerlijke Trappistenbier. In een van de vele restaurantjes of eetcafés kun je altijd terecht voor een gastronomisch hoogtepunt.

Je kunt er uiteraard voor kiezen om lekker te gaan kamperen in jouw eigen tent of caravan. In de Ardennen kun je echter op meerdere campings een accommodatie huren, zoals een bungalow of stacaravan.

Wanneer je met het gezin gaat kamperen in de Ardennen, dan is het uiteraard prettig dat er voor de kinderen een zwembad, speeltuin of animatieteam aanwezig is op de camping.

Accommodaties

Kampeerplaats huren
Stacaravan huren
Tent huren

Thema's

Campings aan een rivier
Campings met zwembad
Kindvriendelijke campings