Ga naar de homepage

Camping Limburg België

Vakantie in Limburg in België betekent genieten vanaf de camping. Limburg staat garant voor een afwisselende kampeervakantie door het grote aanbod aan recreatie, natuur en cultuur. De streek kent ook een aantal erg leuke steden en mooie natuurgebieden. Kamperen in Belgisch Limburg is een culturele en bourgondische ontdekkingstocht vol verrassingen!

Lees meer

Bezienswaardigheden in Belgisch Limburg

Er zijn tal van mooie steden vol bezienswaardigheden in Belgisch Limburg zoals Hasselt, Genk en Tongeren. Erg leuk voor een dagtripje tijdens een verblijf op de camping in Limburg.

Veel mensen die op vakantie zijn in deze streek zullen Hasselt misschien kennen van het festival Pukkelpop, maar deze stad heeft veel meer te bieden. Vanaf de camping is een bezoek aan de grootste authentieke Japanse tuin van Europa een echte aanrader. In het naastgelegen Genk is het openluchtmuseum Bokrijk, een erg leuk uitje voor jong en oud.

Tongeren is de oudste stad van België met een Romeins verleden en vele musea, bouwwerken en andere bezienswaardigheden, zoals het Begijnhof en het Ambiorixstandbeeld. Erg leuk voor een dagtripje tijdens een verblijf op de camping.

Fietsen en wandelen in Belgisch Limburg

In Belgisch Limburg liggen een aantal prachtige natuurgebieden waar je van alles kunt ondernemen. Wanneer je een mooie wandeling of fietstocht wilt maken dan ben je in de volgende natuurparken aan het juiste adres:

  • De Kattevennen
    De Kattevennen is de toegangspoort tot de Limburgse Kempen. Naast fietsen, wandelen of minigolfen kun je ook de Cosmodromeshows bezoeken. Hier beleef je een spannende ontdekkingstocht langs sterren, planeten en andere mysterieuze fenomenen.
  • De Kempen en het Maasland
    Het noordoosten van Belgisch Limburg bestaat uit de Hoge Kempen, de Maasvallei en het Kempen-Broek. Aan de Maas liggen schilderachtige dorpjes en voor het ultieme vakantiegevoel is het hier heerlijk vissen, zwemmen en luieren.
  • Haspengouw en Voeren
    Het regionaal landschap Haspengouw en Voeren is een bijzondere streek in het zuiden van Belgisch Limburg. Het heeft een golvend landschap en het eigen karakter van de streek is een goede reden voor een bezoek vanaf de camping.

Voorzieningen op de camping

Kamperen in de Limburgse Kempen met de schutterijfeesten, carnaval en fanfares, is een aanrader. Je kunt ervoor kiezen om hier te gaan kamperen in jouw eigen tent of caravan. Belgisch Limburg kent echter ook meerdere campings waar het mogelijk is om een accommodatie te huren zoals een bungalow of stacaravan.

Wanneer je met het gezin gaat kamperen in Belgisch Limburg, dan is het prettig dat er voor de kinderen een zwembad, speeltuin of animatieteam is. Vele campings beschikken over deze voorzieningen.

Populaire campings Limburg