5 x genieten van wellness op de camping

29 oktober, 2019

Genieten van een dagje wellness kan uitstekend op een kampeervakantie. In heel Europa vind je campings met sauna’s, thermale baden, zwemparadijzen en tal van schoonheidsbehandelingen. Ogen dicht, volledig ontspannen en geen spoortje stress. Jouw enige dilemma is of je na de sauna de thermale baden bezoekt of voor een massage gaat. Zéker in de koudere dagen een heerlijk vooruitzicht. Wij zochten vijf heerlijke campings met wellnessfaciliteiten voor je uit.

1. Camping Terme 3000 Moravske Toplice Spa

wellness op Camping Terme 3000

Als kampeerder geniet je hier van verschillende heerlijke baden

Ontspan in pikzwarte warmwaterbronnen

Genieten van wellness gaat haast vanzelf op Camping Terme 3000 Moravske Toplice Spa. Deze camping in Slovenië is onderdeel van een health resort en biedt toegang tot thermale baden, sauna’s en verschillende gezondheidsprogramma’s. Baden in de unieke pikzwarte warmwaterbron is een bijzondere en verkwikkende ervaring.

Naast ontspannen ook inspannen? Met liefst veertien zwembaden, verschillende sportvelden en een 18-holes golfbaan in de omgeving zit je hier helemaal goed. Nog niet bekend in dit land? Na het lezen van deze vijf redenen om te kamperen in Slovenië ben je om! Of zoek meteen zelf naar een camping in Slovenië!

2. Camping Union Lido

wellness op camping union lido

Maak op Camping Union Lido kennis met thalassotherapie

Ontdek de helende kracht van thalassotherapie

Aan de kust van het Italiaanse Cavallino Treporti ligt vijfsterrencamping Union Lido. In het wellnesscentrum kun je je uitgebreid in de watten laten leggen. Komt tot rust in de jacuzzi, kies voor de biosauna of ontdek de helende kracht van zout water met een thalassotherapiebehandeling.

Na afloop hoef je je op de camping absoluut niet te vervelen. Ontspan bijvoorbeeld verder op een van de loungesets in de beachbar, of maak een wandeling in het natuurpark. Met twee waterparken, acht restaurants, 25 winkels en een uitgebreid animatieprogramma is er ook voor het hele gezin wat te doen.

Bekijk alle zwembadregels die in Italië gelden.

3. KRK Premium Camping Resort

Wellness op Krk Premium Camping Resort

Vanuit het zwembad geniet je van een prachtig uitzicht op de Adriatische Zee

Massage, manicure en een machtig uitzicht

In het mediterrane landschap van het Kroatische eiland Krk ligt Krk Premium Camping Resort. Een fijne familiecamping met mét wellness op de camping. Ga de sauna in, neem een massage of kies voor een manicure of pedicure. Terwijl je lekker geniet, kunnen de kinderen zich uitleven op een van de vele sportvelden of iets leuks ondernemen met het animatieteam. Spring ook zeker even in het buitenzwembad waar je een waanzinnig uitzicht op de Adriatische kust hebt.

Je kunt in Istrië erg goed fietsen. Handig om de hele omgeving sportief en actief te verkennen. En er zijn genoeg bezienswaardigheden om te ontdekken.

4. Terme Čatež

De heerlijke sauna in het wellnesscentrum van Terme Čatež

De heerlijke sauna in het wellnesscentrum van Terme Čatež

Wellness en waterpret

Hier geniet je lekker van een sauna, zonnebank, beautycenter en thermale baden. Op Camping Terme Čatež kan iedereen zich uitstekend ontspannen. De kinderen trouwens ook! Met een buiten- en binnenzwembad, een kinderparadijs, whirlpools en glijbanen komen zij hier helemaal niets tekort.

Kampeer je in een van onze SunLodges. Dan slaap je niet alleen in de allermooiste glampingaccommodaties, je mag ook elke dag gratis het outdoor zwemparadijs in! Terme Čatež is een van de 10 populairste glamping vakanties die je bij ons kan boeken.

5. Tahiti Camping & Thermae Bungalow Park

Wellness op Tahiti Camping & Thermae Bungalow Park

Op Tahiti Camping & Thermae Bungalow Park waan je je in een Romeins badhuis

Wandel in de wellnesstuinen en geniet van veel verschillende behandelingen

In het hart van het Noord-Italiaanse Comacchio ligt Tahiti Camping & Thermae Bungalow Park. Wandel hier rond in de wellnesstuinen en geniet van het mineraalwater van de Ca’ Rossabron. Uniek is dat je in dit wellnesscentrum kan kiezen voor inhalatietherapie, dat erg goed voor de ademhaling is. Een modderbad, hydromassage of andere schoonheidsbehandeling kan natuurlijk ook.

Op deze camping wordt veel aan beweging gedacht. Met een fitnesscentrum, diverse sportvelden, toernooitjes en excursies hoef je geen moment stil te zitten. Al mág dat natuurlijk wel! Meer inspiratie voor campings met leuk uitjes vind je in onze top 10 leukste kinderattracties in Italië.

Welke wellness pareltje is jouw favoriet?

Wat vind jij de mooiste wellnesscamping? Heb je nog een goede tip voor ons? Deel je ervaring hieronder met ons en alle medekampeerders!

Wist je dat je via Suncamp ook kunt zoeken op specifieke faciliteiten? Zo vind je bijvoorbeeld eenvoudig campings met zwembad of campings met fitnesscentrum.

  • Auteur: Tom
  • Als kleine dreumes kampeerde Tom al, voornamelijk in Spanje, Frankrijk en Noorwegen. Hij heeft een grote liefde voor de natuur en houdt van actie en afwisseling. Tom deelt zijn enthousiasme voor kamperen graag en gaat zelden op reis zonder zijn gitaar en specialty coffee.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.