Campingrecept: Grillig groen

juli, 10 2018

Wanneer ik aan het kamperen ben in het zuiden van Europa, ga ik regelmatig uiteten. Met liefde struin ik heel de boulevard af, opzoek naar dat ene tentje met volop keuze qua eten en een gezellig sfeertje. Ik begin al te watertanden als ik denk aan lekkere tapasjes, een verse gegrilde vis of goed stuk vlees! Maar dit is natuurlijk niet erg gezond om elke dag te doen (en ook niet goed voor mijn portemonnee). Daarom kook ik tijdens mijn vakantie ook af en toe gewoon bij mijn tentje. En als ik onderstaande salade met veel groenten maak, voel ik mij weer een tikkeltje minder schuldig dat ik zo vaak uiteten ga. Bovendien is dit campingrecept erg makkelijk te maken. Laat het je smaken!

Salade van geroosterde groente

Dit heb je nodig voor 4 personen:

 • 1 rode paprika
 • 1 gele paprika
 • 1 aubergine (of courgette)
 • 4 tomaten
 • 4 eetlepels olijfolie
 • 2 snufjes zout
 • 150 gram gemengde sla
 • 3 eetlepels pesto
 • 1 eetlepel azijn
 • Snufje peper
 • 150 gram feta
 • 1 stokbrood

Groene salade

En zo maak je het:

Snijd de paprika’s in tweeën en leg ze met het vel op de barbecue of de grillpan. Als het vel zwartgeblakerd is mogen de paprika’s eraf gehaald worden (wees niet bang, dit is de bedoeling!). Snijd ondertussen de aubergine in plakjes en grill deze ook. Halveer de tomaten en verwijder het vruchtvlees. Meng de tomaten met 1 eetlepel olijfolie en een snufje zout en grill ook deze eventjes. Verwijder ondertussen het zwarte vel van de paprika’s en snijd de paprika’s in reepjes. Snijd ook de aubergine en de tomaten iets kleiner. Meng in een grote kom de sla met alle gegrilde groenten.

Roer in een andere kom de pesto, olijfolie en azijn tot een dressing. Breng op smaak met wat zout en peper. Voeg de dressing toe aan de salade en verkruimel vervolgens wat feta eroverheen. Snijd het stokbrood in grove plakken en serveer het samen met de salade.

Avatar
 • Auteur: Lucia Velthuis
 • Een echte liefhebber van kamperen, maar soms kiest ze voor extra luxe en geniet Lucia in een luxe glampingtent! Ze kan zich ondertussen een Glamping-expert noemen. Nu inspireert ze graag mensen met nieuwe ideeën en leuke tips voor een geslaagde kampeer- of glampingvakantie.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Confidental Infomation