Groetjes van Eline: Mijn glampingavontuur in het laagseizoen

oktober, 12 2018

Waarom ik kies voor een vakantie in september? Omdat het leuk is om nog een vakantie ‘tegoed’ te hebben! Iedereen om mij heen is al geweest en heeft mooie vakantieverhalen, maar het normale leventje is al weer begonnen. Als ik in het voorjaar vertel dat ik in september op vakantie ga, zijn de reacties: ‘Dan pas?! Ik ga al bijna.’ Als het september is en ik vertel dat ik nog op vakantie ga, hoor ik: ‘Oh, wat heerlijk. Ik wil ook weer.’

Begin dit jaar begonnen mijn vriend en ik een beetje met het zoeken naar een leuke vakantie. En toen het besluit: We gaan naar een SunLodge op Camping Village Cavallino in Italië, vlak bij Venetië. Het vervoer ernaar toe was niet zo moeilijk, lekker met onze eigen auto en zoveel mogelijk meenemen wat we willen! Bij ons begint de vakantie eigenlijk al veel eerder. Tijdens de voorbereiding, bij het inpakken van de auto en natuurlijk onderweg.

Altijd spannend onderweg …

Er kan natuurlijk van alles gebeuren tijdens je reis. Ik zit dus helemaal in spanning over hoe het weer zal zijn en hoe de camping zelf zal bevallen. Ik kijk om de haverklap naar de weersverwachtingen en gelukkig stellen die mij gerust. Het ziet er allemaal goed uit. Maar dan een kleine barst in de voorruit. En geen plakband. Gelukkig helpt de her-sluitsticker van de ham verpakking voldoende. De reis verloopt verder prima.

De weg naar Italië vind ik zoveel leuker met eigen vervoer dan met het vliegtuig. Je ziet zoveel onderweg en hoe dichter bij je bestemming, hoe hoger de temperatuur wordt.

Onderweg naar Italië

Kan ik hier twee weken verblijven?

Bij aankomst altijd nog even wennen. Ik ben altijd bang dat ik iets vergeten ben of dat de reservering niet goed is doorgekomen. Gelukkig was alles in orde.
Bij aankomst hoort natuurlijk een hapje en een drankje, en waarom niet gewoon op de camping zelf? Gelijk gebruikmaken van de Italiaanse keuken en ik voelde gelijk het heerlijke, Italiaanse zonnetje op mijn gezicht. Samen met mijn vriend drinken we een drankje en proosten we op onze vakantie!

Strand Camping Village Cavallino

De SunLodge Aspen van binnen én buiten

Het eerste wat ik doe is gelijk alles verkennen, wat is er aanwezig en wat niet? Het liefst pak ik gelijk alles uit en ga gelijk weer op pad om de omgeving te verkennen. Maar … alles moet natuurlijk eerst even een plekje hebben.

Ondertussen ben ik de hele vakantie al aan het inplannen want twee weken zijn zo voorbij helaas. Ik had geen wifi en dat vond ik echt heerlijk. Even helemaal weg van al het nieuws om je heen, alleen maar genieten.

De SunLodge stond bijna altijd in de schaduw en was dus ideaal om even bij te komen na een dag in de zon met een spelletje en een koud drankje!

SunLodge accommodaties

Perfecte keuze voor het laagseizoen

Ik hoorde bijna geen Nederlandse taal, en als ik dat wel hoorde was het gewoon opvallend. Nummerborden van auto’s zijn ineens allemaal Duits of Italiaans.

Als ik in de vroege ochtend verse broodjes ging halen liep ik zonder lawaai om me heen naar het bakkertje. Je ruikt gelijk de geur van brood en ziet mensen met een zakjes broodjes. Gelijk keuzestress en hoe ga ik vertellen wat ik nu precies wil? Met handen en aanwijzingen kom ik een heel eind.

Stiekem ga ik toch nog even naar het strand om de ochtendzon te begroeten, het voelde gelijk al heerlijk en ik was bijna de enige op het strak gemaakte strand.
Als ik ’s middags naar het strand ging verbaasde me ik hoe weinig mensen er nog op het strand lagen, en dat met 30 graden. Ik leg mijn handdoek neer en ga heerlijk van de zon genieten. Als ik het te warm kreeg, geen probleem. Ik keek voor me uit en zag alleen maar een heerlijke zee, geen twijfel mogelijk om even af te koelen.

Het kleurrijke eiland Burano

Koken? Echt niet!

Als het een beetje schemerig wordt, dan vind ik het heerlijk om nog even in het avondzonnetje op het strand te zijn. Samen of alleen maakt me niet zoveel uit hoewel met zijn tweeën romantischer is natuurlijk.

Gelukkig hoef ik verder niet veel na te denken. Natuurlijk wel even naar de bijzondere supermarkten, altijd leuk om in een ander land even te spieken wat ze allemaal hebben. Ik ben in Italië, dus ga ik van de Italiaanse keuken gebruikmaken en niet stoeien met mijn eigen ‘kookkunsten’. Iedere avond gingen we naar een ander restaurantje en koken kunnen ze daar zeker!

Even de menukaart bestuderen en welke pasta of pizza gaan we nu weer kiezen? Voor je het weet staat het voor je en weet ik gelijk weer waarom ik niet zelf kook op vakantie. Ik geniet van het avondbriesje en er is helaas alweer een dag voorbij.

Overheerlijke, Italiaanse pizza's

Alles eruit halen wat er in zit

Ik heb zoveel mogelijk gedaan en bezocht. Ik wilde graag naar het eilandje Burano en daar zijn we geweest met de boot. Het eiland is vol gekleurde huisjes en mensen hangen overal de was. Leuke straatjes aan een watertje met terrassen en restaurantjes. Het is echt de moeite waard en prachtig om alles in kleur te zien. Het lijkt net onwerkelijk.

In Venetië was ik lang geleden al eens geweest, maar wilde dit natuurlijk ook nog een keer met mijn vriend bezoeken. Ook hier merkte ik weer dat het hoogseizoen voorbij was en konden we overal rustig kijken. Steden als Caorle, Jesolo en Treviso heb ik ook bezocht. Ook al zijn deze iets kleiner, het geeft veel sfeer en gezelligheid. Zelf op ontdekking vind ik nog steeds de leukste uitdaging in mijn vakantie.

De SunLodge Aspen is een goede keuze geweest, het kamperen wat ik leuk vind maar dan nét iets luxer.

Eline van de Pol
  • Auteur: Eline van de Pol
  • Na jarenlang kamperen met familie nog steeds niet uitgekeken op het gezellige kampeerleven! Knusse plaatsjes, romantische stadjes. Op eigen ontdekking in het binnen- en buitenland. Hoe avontuurlijker hoe beter. Graag deelt Eline met anderen waar zij zo van geniet tijdens haar vakantie.

    1 Reactie

  1. Avatar

    Wat een ontzettend enthousiiast verhaal. Je zou zo je koffers pakken om naar deze camping te gaan!!!!

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.