Blogger Aimee: kanotocht op de Dordogne

augustus, 12 2016

Aimee van Bilsen verhuisde in 2015 met haar gezin naar Zuid-Frankrijk. Voor ons blog schrijft ze over haar (kampeer)avonturen in deze prachtige regio en geeft ze insidertips! De vorige keer schreef Aimee over hoe ze in Frankrijk terecht is gekomen. Deze keer: een spannende kanotocht op de Dordogne. Heb je vragen aan Aimee? Laat een reactie achter onderaan dit artikel.

‘Sneller, met je peddel aan de rechterkant! Kom op, nog ietsje harder roeien en allemaal tegelijkertijd’, roep ik naar mijn nichtje en dochtertje. ‘We gaan nu te veel naar rechts, en daar zie ik een stroming’. We doen ons uiterste best, maar we redden het net niet. De stroom heeft ons te pakken en neemt de kano een stukje mee. Mijn hart maakt een klein sprongetje, hoe zal dit aflopen?

Kanotochten

Gelukkig is het geen sterke stroming en na het draaien van een paar rondjes gaan we al snel weer gewoon vooruit, de goede kant op. Dat was even spannend! Na dit enerverende moment glijdt de kano de rest van de tocht kalm door het heldere water en kan ik ontspannen genieten van de mooie omgeving om me heen. Ik zie de glinsterende steentjes op de bodem onder ons. Bruingrijze rotswanden met hun grillige vormen rijzen op uit het water en een eindje verderop verschijnt een kasteel statig aan de horizon. Het is heel bijzonder om het landschap eens vanaf het water te zien.

Dordogne

Kamperen in de Dordogne

Voor tien dagen heb ik mijn woonplaats in de Provence ingeruild voor een heerlijke kampeervakantie in de regio van de Dordogne. De Dordogne is een prachtige streek in Zuidwest Frankrijk, die onder meer bekend is vanwege zijn prehistorische grotten, kastelen en natuurlijk het natuurschoon rondom de vallei van de gelijknamige rivier. Er zijn veel oude stadjes met (toeristische) marktjes, gezellige restaurantjes en cafeetjes te bezoeken. Eergisteren hebben we een kleine grot bezocht vol met stalactieten en stalagmieten. In een hoek achterin de grot bevonden zich prehistorische tekeningen op de muur. Het geheel ademde één en al geschiedenis uit en dat was best indrukwekkend. Er zijn hier in de regio veel activiteiten te doen voor een heerlijke vakantie en vandaag maak ik dus met mijn dochtertje en nichtje een kanotocht.
Dordogne

Kanoën met kinderen

Halverwege de tocht leggen we bij een eilandje aan om uit te rusten en te picknicken. Ik heb mijn zwemvest uitgedaan en eet mijn stokbroodje. Ondertussen kijk ik op mijn gemakje naar de voorbijgaande kanovaarders. Ik zie verliefde stelletjes, groepjes vrienden en gezinnen met kinderen. Een kano met twee kinderen komt te dicht bij de kant en blijft bijna steken in het struikgewas daar. De ouders komen aangesneld om te helpen en in alle opwinding verliest de moeder haar zonnehoed. Hij waait weg en komt een stukje verderop in de rivier terecht. De kinderen giechelen van plezier. Vanaf vijf jaar mogen kinderen mee in de kano, maar er wordt wel vanuit gegaan dat ze kunnen zwemmen. Mijn dochter vond het in het begin even spannend (zo’n kano wiebelt natuurlijk een beetje), maar daarna heeft ze ervan genoten.

Deze kanotocht was echt een hele leuke belevenis en een bijzondere vakantie-ervaring die ik graag met jullie wil delen. Ik vond het best wel een spannend avontuur, maar tegelijkertijd ook heel relaxed. Aan welke vakantie-ervaring heb jij goede herinneringen? Ik vind het leuk als je deze in een reactie achterlaat! Tot de volgende keer.

Kanoën met kinderen

Zelf ook zo’n spannende kanotocht meemaken? Aimee huurde de kano bij Explorando. Kosten: € 15,- voor volwassenen, € 10,- voor kinderen onder de twaalf jaar.

Aimee van Bilsen
 • Auteur: Aimee van Bilsen
 • Aimee van Bilsen maakte van haar droom werkelijkheid en verhuisde in 2015 met haar gezin naar Zuid-Frankrijk. Sinds haar verhuizing naar de Provence blogt ze over haar leven via www.coteaimee.com. Voor ons blog schrijft Aimee over haar (kampeer)avonturen in deze prachtige regio en geeft ze insidertips!

  4 Reacties

 1. Avatar

  Dag Aimee, zouden ze daar, behalve kano’s voor kinderen, ook kano’s voor lange mensen hebben? Mijn (lange) man en ik wilden in Nederland kanoen maar hij was eigenlijk te lang. Zijn benen kon hij niet goed kwijt. Nu zijn de Fransen niet zo groot dus ik denk van niet!

  • Avatar

   Hallo Petra, wat een leuke vraag. Zelf ben ik ook redelijk lang (1:80) en ik kon nog goed zitten in de kano. Misschien kan je een 3-persoonskano huren voor met zijn tweeën. Het middelste zitje heeft namelijk geen rugleuning (er zit alleen een plankje) en biedt dus wat meer ruimte. Ik hoop dat het een keer lukt om te gaan kanoën!

 2. Avatar

  Mooi stukje over het kanotochtje AImee.
  Ik heb het lang geleden ook gedaan daar en kan me herinneren dat ik het ook heel prachtig vond!
  Groetjes Rene

  • Aimee van Bilsen

   Hoi Rene, bedankt voor je reactie. Wat leuk dat je zelf ook een keer een kanotocht hebt gemaakt.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Confidental Infomation