Start2Camp

3 gemakkelijke recepten voor op de camping

2 februari, 2016

Op de camping ervaar je vaak een heerlijk gevoel van vrijheid. Kamperen midden in de natuur, je tent uitstappen en het gras tussen je tenen voelen en op een warme zomeravond hoor je alleen de tsjirpende krekels om je heen. Toch is er iets dat dat gevoel van vrijheid enigszins belemmerd en dat zijn de twee gaspitten waar je op kunt koken (waarbij je rekening moet houden met de wind), of het kleine keukentje van je caravan waar je weinig ruimte hebt. Speciaal daarvoor hebben we gemakkelijke en gezonde gerechten voor je verzameld die je in een handomdraai op tafel zet en waarvoor weinig pannen en pitten nodig zijn!

Voordat we van wal steken eerst even wat basisbenodigdheden die je zeker niet mag vergeten:

  • Peper & zout
  • Olijfolie (ook handig voor het maken van dressings)
  • Kruiden (wees slim en gebruik combo’s: Italiaanse kruiden/Provençaalse kruiden)
  • Suiker

En voor het koken zelf zijn de volgende dingen handig om in te pakken:

  • Aluminiumfolie
  • Snijplank
  • Mesjes
  • Spatels
  • Barbecue/Skottelbraai of Cadac Safari Chef.

De Cadac Safari Chef is handig omdat het een bakplaat, grill, barbecue en wok in 1 is! Zo heb je voor je buitenkeuken alles bij elkaar. Ideaal!

Franse Coq au Camping

Dit gerecht kun je op elke camping maken, maar smaakt toch het beste op de camping in Frankrijk; met een lokale Franse wijn, lekkere baguette en typisch Franse kaasjes is smullen gegarandeerd. De volgende ingrediënten heb je nodig (voor 4 personen):

  • 250 g. spekblokjes
  • 2 uien
  • 575 g. kipdrumsticks
  • 700 g. minikrieltjes
  • 1 bakje champignons
  • 2 preien
  • 1 el gedroogde tijm
  • 250 ml rode wijn
  • 500 g. gezeefde tomaten
  • 1 kippenbouillontablet

En zo doe je het:
Verhit 1 ruime pan en bak het spek in 8 minuten lekker knapperig. Doe geen boter of olie in de pan. Voeg vervolgens de kip, krieltjes en gesneden ui en champignons toe en bak deze 5 minuten mee. Hierna kun je de overige groenten (prei en tomaten), tijm, wijn en bouillontablet toevoegen. Breng het geheel aan de kook en laat het 20 minuten met de deksel op de pan op laag vuur koken. Voeg eventueel peper en zout naar smaak toe.
Bron: www.ah.nl

Vegetarische lasagne met ricotta en courgette

Wie altijd heeft gedacht dat lasagne alleen in de oven bereid kon worden, heeft het mis! Dit recept bewijst het tegendeel. Gebruik indien mogelijk lekkere lokale producten, zoals Italiaanse Parmezaanse kaas voor erbovenop en verse groente van de markt. Wat heb je nodig (voor 4 personen)?

  • Pakje lasagnevellen
  • 1 ei
  • 500 g. tomatensaus
  • 250 g. ricottakaas
  • Geraspte kaas (mag ook Parmezaan zijn!)
  • Basilicum (het liefst verse)
  • 2 courgettes
  • 1 paprika
  • Eventueel aubergine
  • Mozzarella (naar smaak)

En zo doe je het:
Kook de lasagnevellen beetgaar in ruim water (niet té gaar). Maak intussen de bechamelsaus door de ricottakaas te mixen met het eitje, peper, zout en eventueel nootmuskaat. Snijd de groenten in stukjes en warm eventueel de tomatensaus op. Gril de groenten op de barbecue of skottelbraai. Bedek de bodem van een schaal met een dun laagje tomatensaus. Leg hier een laagje lasagnevellen over en vervolgens wat van de gegrilde groenten, dan weer tomatensaus, lasagnevellen en groenten met hier en daar wat verse basilicum. Zo ga je door totdat alle saus en groenten op zijn of de schaal vol is. Eindig je stapel met een lasagnevel en een beetje bechamelsaus. Top af met Parmezaanse kaas e finito!
Bron: http://www.camping-recepten.nl/snelle-lasagne/

Vispakketjes van de barbecue

Als je vlak bij de kust of aan een meer kampeert heb je grote kans dat er veel verse vis in de omgeving te verkrijgen is. Maak daar gebruik van! Dit recept kan met allerlei soorten vis (zalm, witvis, koolvis of bijvoorbeeld tilapiafilet). Voor 4 personen heb je het volgende nodig:

  • 4 stukken vis naar keuze
  • 1 grote winterpeen (schillen en in blokjes snijden)
  • 1 prei (in ringetjes)
  • 1 ui
  • Kruiden naar keuze.

En zo doe je het:
Stook de barbecue goed op. Scheur 4 vierkante stukken aluminiumfolie af en leg deze naast elkaar. Leg op elk stuk folie een hoopje ui, wortel en prei en leg daarop het stukje vis. Strooi de kruiden over de vis en voeg peper/zout toe naar smaak. Verdeel de overige groenten over de visjes. Maak de pakketjes dicht en leg ze op de barbecue. Bak de vis in ongeveer 15 minuten gaar en eet smakelijk. Als de barbecue dan toch aan staat kun je er gemakkelijk gepofte aardappels bij maken en een frisse groene salade is lekker voor erbij.
Bron: http://chickslovefood.nl/

  • Auteur: Esther
  • Esther houdt van reizen, of het nu gaat om een stedentrip of kampeervakantie. Er is maar één eis: er moeten genoeg musea en oude architectuur in de buurt zijn, om de nodige dosis cultuur op peil te houden. Het liefst gaat ze naar Frankrijk, Spanje of Italië.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.