4 makkelijke campingrecepten met een klein budget

12 maart, 2018

Probeer jij thuis ook altijd de lekkerste maaltijden op tafel te zetten voor het gezin? Dan kan je dit ook tijdens een kampeervakantie! Wat je ook gebruikt, een barbecue, skottelbraai, gasstelletje of iets anders, het is altijd mogelijk om een smakelijk campingdiner op tafel te zetten. Ook met een klein budget, de vakantie is immers al vaak duur genoeg. De gerechten hieronder zijn geschikt voor 4 personen en zijn allen voorzien van ingrediënten die je overal kunt kopen voor een lage prijs.

Lasagne

Lasagne op de skottelbraai

Voor het maken van een lekkere lasagne heb je niet per se een oven nodig, want het kan ook gewoon in een skottelbraai met deksel! Met behulp van een hittebestendige schaal zet je zo een overheerlijke lasagne op tafel.

Ingrediënten:

  • 300 gram gehakt
  • Gesneden Italiaanse groenten
  • Lasagnebladen
  • 500 gram tomatensaus
  • Geraspte kaas

Bereidingswijze:

Zet de skottelbraai zachtjes aan om alvast op te warmen en kook ondertussen de lasagnebladen beetgaar. Bak in een aparte pan het gehakt rul, voeg daarna de groenten toe en bak dit voor 5 minuten. Giet vervolgens de tomatensaus erbij en laat dit 3 minuten sudderen. Voeg ook kruiden, zoals oregano of basilicum toe, voor extra smaak!
Vul vervolgens de schaal laag voor laag. Begin met het bedekken van de bodem van de schaal met de saus en leg daarbovenop een laagje lasagnevellen, om vervolgens weer een laagje saus erop te scheppen. Herhaal dit tot de schaal vol is en eindig met een laagje geraspte kaas.

Zet de schaal in de skottelbraai en sluit af met de deksel en laat dit ongeveer 30 minuten garen. Hou het gerecht wel goed in de gaten!

Bron: https://www.suncamp.nl/blog/listing/3-gemakkelijke-recepten-voor-op-de-camping/

Spaanse Tortilla in de pan

Spaanse Tortilla in de pan

Naast de Mexicaanse tortilla’s, bestaan ook nog de Spaanse tortilla’s. En deze worden normaal gesproken gemaakt met aardappelen en ei. En eigenlijk kan je alle groenten aan de tortilla toevoegen. Wat dacht je van verse spinazie, prei of ui? Wij hebben onderstaande versie gemaakt:

Ingrediënten:

  • 1 ui, in halve ringen
  • 1 paprika, in stukjes
  • 1 knoflookteen, fijngehakt
  • 5 eieren
  • 100 gram chorizo in kleine stukjes
  • 75 gr. Geraspte Kaas
  • 4 grote aardappelen, geschild en in dunne plakken gesneden

Bereidingswijze:

Na de voorbereidingen, kan je aan de slag! Begin met het kort beetgaar koken van de plakken aardappel. Fruit ondertussen in een koekenpan de ui en de knoflook aan en voeg daar de paprika aan toe. Voeg vervolgens de schijfjes aardappel toe en bak deze ongeveer 7 minuten mee. Hierna kan je de chorizo toevoegen en 3 minuten meebakken. Klop ondertussen de eieren los en roer de kaas erdoorheen. Giet het eimengsel in de pan over de groenten, chorizo en aardappel. Zet het vuur laag, zet een deksel op de pan en bak de tortilla in 20 minuten gaar. Draai de tortilla om en bak nog eens 5 minuten verder. Tadaa, een heerlijk gerecht boordevol groenten op de campingtafel. Erg lekker met een frisse salade erbij!

Bron: https://uitpaulineskeuken.nl/2013/05/spaanse-tortilla-met-aardappel.html

Chili con carne

Chili con carne

Wil je het jezelf makkelijk maken en weinig afwas hebben op de camping? Kies dan voor het vullende gerecht; chili con carne. Dit is een simpele eenpansgerecht. Eet er vers brood bij en je hebt een lekkere maaltijd. Rijst past er natuurlijk ook bij, maar dan moet je wel weer een extra pan afwassen.

Ingrediënten:

  • 2 blikken kidney- of chilibonen
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 blik mais
  • 500 gram gehakt
  • 2 uien, in grove stukken
  • 1 knoflookteen, fijngehakt
  • 1 rode peper, ontdaan van zaadjes en in ringen gesneden

Bereidingswijze:

Verhit wat olie in de pan en fruit hierin de knoflook aan. Voeg het gehakt toe en bak dit rul met wat peper en zout. Vervolgens kan je de stukken ui en de rode peper toevoegen aan het geheel. Laat dit 5 minuten bakken. Dan is het tijd om de tomatenblokjes, mais en de bonen toe te voegen aan de inhoud van de pan. Breng het geheel aan de kook en laat het 15 minuten op laag vuur pruttelen.

Bron: http://www.camping-recepten.nl/chili-con-carne-met-extra-pit/

Vis op de barbecue

Vispakketje op de barbecue

Een barbecue is natuurlijk ideaal om vlees op te grillen. Een worstje, kippenpoot of speklapje gaat er altijd in. Maar eet ook eens vis van de barbecue! Als je gaat kamperen aan zee kan je bovendien heerlijke verse vis halen in de omgeving. Denk je dat vis garen op de barbecue moeilijk is? Dan heb je het mis. Met onderstaand recept heb je binnen een handomdraai een smakelijk visgerecht op tafel.

Ingrediënten:

  • 4 kabeljauwfilets
  • 4 tomaten in plakjes
  • 1 courgette in plakjes
  • 2 bosuitjes in ringetjes
  • Basilicum
  • Pijnboompitten
  • Citroensap

Bereidingswijze:

Leg de stukken vis op een stuk aluminiumfolie, dat groot genoeg moet zijn dat je het nog dicht kunt vouwen. Besprenkel ze met het citroensap en breng ze op smaak met peper en zout. Leg de tomaat, courgette en basilicum op de vis. Bestrooi dit vervolgens met bosui en pijnboompitten. En als je het hebt, kan je het geheel nog besprenkelen met balsamicoazijn. Vouw de pakketjes dicht en leg ze 15 tot 20 minuten op de barbecue. Ondertussen kan je nog wat rijst of pasta maken, als bijgerecht.

Bron: https://www.leukerecepten.nl/recepten/italiaans-vispakketje/

Wat maak jij het liefst op de camping?

Bovenstaande tips voor gerechten zijn natuurlijk lekkere alternatieven op de oude vertrouwde campingdiners. Maar een simpele macaroni met hamblokjes of nasi met saté tijdens een kampeervakantie zullen ook zeker de buikjes vullen van het hele gezin. Wat is jouw favoriete campinggerecht? Of ga je het liefst uiteten? Vertel het ons, we zijn erg benieuwd!

  • Auteur: Lucia
  • Een echte liefhebber van kamperen, maar soms kiest ze voor extra luxe en geniet Lucia in een luxe glampingtent! Ze kan zich ondertussen een Glamping-expert noemen. Nu inspireert ze graag mensen met nieuwe ideeën en leuke tips voor een geslaagde kampeer- of glampingvakantie.

    2 Reacties

  1. Leuke inspirerende gerechten, ik ga het zeker uit proberen Lucia

    • Bedankt voor het bericht! Laat ons vooral weten of het lekker was of stuur een foto.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.