Ga naar de homepage

Kleine campings in Toscane 🏕️

De Italiaanse streek Toscane is zeer geliefd onder kampeerders. Toscane combineert de aantrekkingskracht van de mediterrane Middellandse Zeekust met de sfeer van eeuwenoude steden vol cultuur en een karakteristiek, glooiend landschap. Zoekt u een kleine camping in Toscane om de authentieke, landelijke sfeer te ervaren? Of verblijft u liever op een grotere familiecamping met een mooi zwembad en vertier voor jong en oud? Of u nu het liefst met de eigen caravan of tent of pad gaat of kiest voor een luxe verblijf in een stacaravan, u heeft volop keuze voor een camping in Toscane!

Kamperen in een groene oase

Kleine campings in Toscane zijn vaak rustiek en groen aangelegd. De staanplaatsen en luxe stacaravans liggen veelal tussen het groen, beschaduwd door pijnbomen, zodat u zich in uw eigen groene oase waant. De charmante, kleine campings in Toscane zijn vaak van goede kwaliteit. Meestal treft u op de camping een leuk zwembad aan, zodat u altijd een frisse duik kunt nemen. Toscane heeft een aangenaam, mediterraan klimaat; vanaf juni is het overdag al boven de 20 ºC. Tijdens een kampeervakantie in Toscane kunt u dagen aan het strand of zwembad uitstekend afwisselen met actieve dagen of uitstapjes naar een van de prachtige steden.

Lees meer

Van Romeinen tot Renaissance

De Toscaanse steden Florence, Siena, Lucca en Pisa zijn wereldberoemd vanwege de rijke cultuur en historie. Meer dan 2000 jaar geleden bloeide hier al de cultuur van de Etrusken. In Toscane zijn vele overblijfselen van de Etrusken en Romeinen te zien, bijvoorbeeld in het Archeologisch Museum van Florence. Maar het meest bekend is Toscane vanwege de hoogtepunten van de Renaissance in de 15e en 16e eeuw. In de Toscaanse kunststeden kunt u prachtige schilderijen, beeldhouwwerken en architectuur uit deze bloeiperiode bewonderen. Natuurlijk kunt u in de steden ook heerlijk winkelen of op een charmant terras genieten van een espresso of Italiaanse ijscoupe! De steden in Toscane zijn goed bereikbaar. Vanaf de meeste kleine campings bent u in maximaal één of twee uur al in een van de bekende steden.

Rustiek Toscane

Typerend voor het rustieke Toscaanse landschap zijn de glooiende heuvels en eindeloze wijngaarden met pittoreske boerderijen en wijnhuizen, omringd door cipressen en pijnbomen. Drinkt u graag een goed glas wijn? Vergeet dan niet een bezoek te brengen aan een wijnhuis en de streekwijnen te proeven. Vooral de Chianti-wijnen uit de gelijknamige streek zijn wereldberoemd! Toscane is ook op culinair gebied een topbestemming. Geniet van de Italiaanse keuken met heerlijke, verse ingrediëntenten uit de streek, zoals Toscaanse olijfolie, verse tomaten en kruiden en smakelijke visgerechten. Op uw rustieke camping in Toscane bereidt u zelf ook heerlijke maaltijden met verse ingrediënten uit de buurt.

Behalve het landelijke landschap heeft Toscane ook bijzondere natuurgebieden. Vanuit uw kleine camping in Toscane maakt u prachtige wandel- en fietstochten. Of u nu van bossen, bergen of stranden houdt, voor de natuurliefhebber is er genoeg te beleven. Toscane kent een afwisselend natuur- en cultuurlandschap. Tijdens een wandeling kunt u wilde zwijnen, herten en hazen tegenkomen. In Toscane zijn ook een aantal warmwaterbronnen. Deze thermale baden, zoals de Thermen van Saturnia, zijn een echte aanrader voor een bijzonder uitstapje!

Mediterrane kust

De Toscaanse kust strekt zich in het westen van Italië over meer dan 250 km uit. Er zijn dan ook vele grote en kleine campings in Toscane dicht bij zee. Langs de afwisselende kustlijn vindt u zandstranden, sprookjesachtige rotspartijen en authentieke havenstadjes. Breng ook eens een bezoek aan het idyllische eiland Elba met zijn schitterende stranden en boeiende historie.