Ga naar de homepage

Kleine campings in Duitsland 🏕️

Uitgestrekte bossen, indrukwekkende bergen, rivieren, meren, valleien. In de prachtige Duitse natuur zullen rustzoekers en natuurliefhebbers zich zeker thuis voelen. Je geniet op een idyllische locatie, te midden van prachtige natuur, optimaal van een ontspannende vakantie in Duitsland. Kleine campings, minicampings of zoals de Duitsers ze noemen “ruhige Campingplätze” zijn een ideaal uitgangspunt voor een ontspannen vakantie in de natuur.

Rustiek kamperen in Duitsland: natuur en cultuur

Laat je verrassen door de indrukwekkende natuur en afwisselende landschappen in Duitsland tijdens een rustieke kampeervakantie. In Duitsland zijn veel plekjes waar je nog in alle rust en ruimte kunt kamperen. Ver weg van de drukte kun je even helemaal ontspannen in een gebied dat nog niet door toeristen overspoeld is.

De kleinschalige campings zijn het ideale uitgangspunt om op ontdekkingstocht te gaan in de natuur. Beleef onvergetelijke natuurbelevenissen in de vele Duitse natuurparken, bekijk de unieke flora en fauna en dwaal door uitgestrekte bossen langs beroemde rivieren en schitterende meertjes.

Lees meer

Prachtige musea, muziekfestivals, tradities en schitterende theatervoorstellingen. Duitsland staat naast de prachtig natuur ook bekend om de rijke geschiedenis en het grote aanbod aan cultuur. In steden als Düsseldorf, Keulen, Dresden en Hamburg maak je kennis met de typisch Duitse sfeer. Keulen heeft een rijke historie en veel bezienswaardigheden en monumenten. Slenter door de oude binnenstad en bekijk de wereldberoemde ‘Dom van Keulen’. Breng tijdens jouw rustieke vakantie in Duitsland ook een bezoek aan de typische ‘Duitse Bierhuizen’. Hier worden overheerlijke Duitse gerechten bereid als Bratwurst en Bratkartoffeln. Natuurlijk wordt er bij deze gerechten een lekker koud biertje geserveerd.

Kamperen midden in de natuur

Ver weg van alle hectiek, lekker de hele dag buiten zijn, omringd door bossen, heerlijk kamperen midden in de natuur. Het kan op een kleinschalige camping in Duitsland! De kleine campings zijn idyllisch gelegen en de prachtige natuur rondom campings nodigt uit tot het maken van lange wandelingen en fietstochten.

Op kleine campings in Duitsland staat gastvrijheid hoog in het vaandel. Na een actieve dag in de omgeving kunt in alle rust bijkomen op de minicamping en genieten van de gemoedelijke sfeer die heerst op kleine campings. Op een aantal kleinschalige campings tref je een zwembad aan, maar verder hoef je niet bang te zijn voor luidruchtige animatie of een overdaad aan voorzieningen. De nadruk ligt op rust en genieten in de natuur.