Ga naar de homepage

Camping Vosges Frankrijk

Een actieve kampeervakantie met uw kinderen? Dan zijn de campings in Vosges misschien wel iets voor u. Vosges of de Vogezen is een bergrijke regio in Frankrijk waar het heerlijk is om te wandelen en fietsen. Aan het Meer van Gérardmer bijvoorbeeld, of in de Vogezen, de bergketen waarnaar de regio is genoemd.

Lees meer

Sport en spanning in Vosges

Vosges is een uiterst geschikte regio voor verschillende leuke en spannende sporten. Zo kunt u er mountainbiken, paragliden of raften. Ook heeft Vosges genoeg avonturenparken waar uw kinderen Tarzan kunnen spelen.

  • Aventure Parc
    In het avonturenpark Aventure Parc in Pays des Lacs hebben uw kids de tijd van hun leven. In bomen klimmen, enge bruggen bedwingen, je laten katapulteren: hier kan het allemaal. En voor de echte avonturiers is er ook de mogelijkheid om te bungeejumpen.
  • AcroSphère Aventure
    Ook in AcroSphère Aventure kunt u de hoogte in. Het klimparcours is uitermate geschikt voor kinderen. En ze zullen tevens het blotevoetenpad helemaal te gek vinden.
  • La Ferme Aventure
    In La Ferme Aventure vindt u acht doolhoven en een kinderboerderij waar uw kinderen kunnen knuffelen met de geitjes. Ook een blotevoetenpad is hier te belopen.

Les Hautes Mynes

Vroeger floreerde de mijnbouw in Vosges. Nu niet meer, maar de tijd van weleer is nog wel terug te zien in de voor toeristen te bezoeken gangenstelsels. In Le Thillot bijvoorbeeld kunt u Les Hautes Mynes bezoeken. Onder begeleiding van een professionele gids daalt u af in deze oude kopermijnen. Geen zorgen, heel diep zijn de grotten niet. Dus ook wanneer u iets minder op zoek bent naar sensatie is een bezoek aan Les Hautes Mynes een mooie ervaring.

De campings

De campings in Vosges liggen midden in de natuur: in een bos, aan een rivier of een meer. Lekker genieten dus van de fluitende vogeltjes en het heldere water, terwijl u een vers broodje eet bij uw stacaravan of kampeerplek. Voor wat meer levendigheid kunt u heerlijk zwemmen in het zwembad op de camping of sporten op het sportterrein. En de kinderen? Die leven zich wel uit in de speeltuin.

Het weer

De zomers in Vosges zijn heerlijk, met temperaturen tot wel 25 graden, maar nooit veel hoger. De temperatuur kan in de lente flink oplopen, waardoor het in mei al 20 graden kan zijn. Perfect dus voor een kampeertrip in de meivakantie, wanneer de kinderen vrij zijn van school. Ook in herfst en winter kan het in Vosges mooi weer zijn. De herfst kleurt de bossen in de meest prachtige kleuren en de winter zorgt voor een goed laagje sneeuw voor de wintersporter. In combinatie met de weinige regenval maakt dit van Vosges een heerlijke plek voor een kampeervakantie in zowel het hoogseizoen het laagseizoen.