Ga naar de homepage

Camping Balatonmeer Hongarije

Op campings aan het Balatonmeer beleef je een heerlijke vakantie met het hele gezin! Het grootste meer van Midden-Europa wordt ook wel de Hongaarse Zee genoemd. Liefhebbers van zon en watersport kunnen zich hier naar hartenlust uitleven. Daarnaast kun je ook vele culturele uitstapjes maken in de omgeving van het Balatonmeer. Vakantie vieren in deze fraaie regio is echt een aanrader!

Lees meer

Campings Balatonmeer: kamperen aan het water

Het water van het Balatonmeer is gemiddeld zo’n 3 meter diep. Hierdoor loopt de watertemperatuur zomers al snel op tot 25 graden! Vakantie aan het Balatonmeer is voor watersportliefhebbers dan ook een waar feest.

Je kunt er zwemmen, zeilen, roeien of waterfietsen! Zowel ervaren watersporters als beginners kunnen hier tevens terecht om te wakeboarden of te waterskiën. Met zo’n 296 km aan kustlijn zijn er ook genoeg stranden waar je heerlijk kunt zonnen.

Een evenement dat elk zomer meer populariteit geniet is het overzwemmen van het Balatonmeer (5,2km). Deze zwemwedstrijd vangt aan op de noordoever in Révfülöp en finisht op de zuidoever in Balatonboglár. Na de finish is er een gezellig feest met muziek.

Je kunt ervoor kiezen om lekker te gaan kamperen in jouw eigen tent of caravan, maar op een aantal campings bij het Balatonmeer is het ook mogelijk om een bungalow of stacaravan te huren. Op veel campings is er tevens een zwembad aanwezig.

Uitstapjes vanaf de camping: Siófok, Veszprém en Tihany

Er zijn veel leuke uitstapjes te maken vanaf jouw camping. Balatonmeer is omringd door interessante steden en dorpjes. Aanraders zijn:

  • Siófok
    Siófok is de grootste badplaats aan het Balatonmeer en wordt ook wel de feesthoofdstad van Hongarije genoemd. Siófok telt fraaie bezienswaardigheden, zoals de oude 45 metershoge watertoren op het Szabadság-plein.
  • Veszprém
    Veszprém is zowel een gebied als een historische stad. Het meest interessante gedeelte is de oude stad, de Vár (burcht). Hier tref je ondermeer het prachtige bisschoppelijk paleis in barokstijl en de 13e-eeuwse gotische Gisela-kapel aan.
  • Tihany
    Tihany ligt op het gelijknamige schiereiland, welke tot natuurreservaat is verklaard en waar je fijne wandelingen kunt maken. In het stadje vind je op het hoogste punt (120 meter boven water) een liefelijk kerkje gebouwd in 1055. En natuurlijk een prachtig uitzicht over de regio.

Een bezoek aan de Hongaarse hoofdstad Boedapest mag niet ontbreken tijdens jouw vakantie aan het Balatonmeer. Op max. 2 uur rijden, afhankelijk van jouw camping, vind je een overvloed aan bezienswaardigheden. Om een belangrijke te noemen: het parlementsgebouw. Dit architectonische hoogstandje ligt aan de linkeroever van de Donau. Ook zijn er meerdere badhuizen in de stad, waar je heerlijk kunt ontspannen.

Populaire campings Balatonmeer