Ga naar de homepage

Tijd voor pasta in Borghetto sul Minco!

Gelegen aan de Mincio rivier vindt je Borghetto sul Minco, een van de mooiste kleine dorpen van Italië. Zo’n idyllisch dorpje met 160 inwoners die je eigelijk alleen nog maar in Italië tegenkomt. Op een mooie zomerdag voel je je hier net als in een sprookje. Met de historische watermolens, ruïnes van het middeleeuwse kasteel gelegen op de nabije heuvel en de rivier die hier letterlijk onder de huizen doorstroomt.

Je komt Borghetto sul Mincio binnen via de Visconti brug (Ponto Visconteo). Deze oude brug speelt een belangrijke rol in de geschiedenis van het dorp en in het jaarlijkse Festa del Nodo d’Amore. Een culinair festival dat in het teken staat van de tortellini (pasta) en welke plaatsvind in midden juni. Tijdens dit festival wordt er 600 meter lange tafel gedekt voor alle gasten en meer dan 600.000 tortellini worden geserveerd (wel boeken van te voren!).

En niet getreurd wanneer je in Juni niet hier op de camping in de omgeving bent. Want je kunt uiteraard het gehele jaar hier je hart ophalen wanneer je van deze gevulde pasta houdt. Volgens de inwoners was er namelijk zonder hen nooit tortellini geweest. Dat laten ze dus dan ook graag zien en proeven.

Op fietsafstand van Peschiera del Garda (12km) is dit plaatsje een heerlijke ontsnapping aan alle drukte die zich rondom het Gardameer afspeelt. En ook al zijn er veel mooie dorpen rondom het Gardameer, her en der wordt gefluisterd dat Borghetto sul Minco misschien toch wel de mooiste van ze allemaal is.

Campings rondom het Gardameer