Ga naar de homepage

Campo di Brenzone

Op 200 meter hoogte in de bergen boven het Gardameer vindt je het bijna verlaten dorpje Campo di Brenzone. Campo di Brenzone is onderdeel van de Brenzone del Garda, een van de grootste gemeentes van Verona, en van de 16 dorpen die deze gemeente maken, de meest bijzondere.

Campo di Brenzone is een middeleeuws dorp waar de tijd stil heeft gestaan. Er wonen momenteel nog maar 2 families en het dorp is alleen nog maar bereikbaar te voet of per mountainbike over de monumentale oude weg. Hierdoor is het een geweldige plek voor een actieve outdoor dag. Er gaan dan ook verschillende wandel- en fietsroutes doorheen. Die, ondanks het hoogte verschil, goed te doen zijn voor zowel families (geen kinderwagens helaas), beginnende wandelaars, als gevorderden.

In Campo di Brenzone is het even anders als in de meeste plekken rond het Gardameer. Hier is het rustig en kalm. Met misschien een handje vol andere wandelaars. Tussen de oude (soms vergane) huizen en olijfbomen heb je het gevoel even in het Italië van honderden jaren geleden te zijn. En eigelijk snap je pas echt waarom men hier ooit is gaan wonen, wanneer je vanaf hier van het uitzicht kan genieten.

Campings rondom het Gardameer