Ga naar de homepage

Heiligdom van de Madonna della Corona

Enigszins verborgen aan de rotsen van de Monto Baldo ligt het heiligdom van de Madonna della Corona. Deze bijzondere kerk is een bekendste bedevaartsoorden rondom het Gardameer. Op een klein half uur rijden vanaf het plaatsje Garda, aan de oostzijde halverwege het Gardameer, is een bezoek aan deze kerk zeker de moeite waard.

Wanneer je hier het uitzicht over de Vallei van Adige ziet, snap je een klein beetje wie er zo gek is geweest om aan de bergwand een kerk te bouwen. De kerk zoals hij nu is dateert uit de 16de eeuw, maar er zijn documenten die verwijzen naar rond het jaar 1000. Binnen in de gotische kerk vind je een oude fresco van Maria en allerlei voorwerpen die door de jaren heen aan de heilige Maria zijn geschonken.

Hoe je er komt

Voor de sportievelingen is er een uitdagende wandeling van 1 uur over het “pad van de hoop”. Deze wandeling begint in Brentino Belluno en gaat over 600 hoogtemeters en meer dan 1700 traptreden. Echter de uitzichten onderweg maken de inspannning meer dan de moeite waard.

Geen puf om al die trappen omhoog te bestijgen? Dan is er de optie om vanuit Spiazzi een afdaling van ongeveer 20 minuten te nemen of je neemt van daar de shuttle bus.

De kerk is het hele jaar geopend. Van november tot en met maart van 8.00 tot 18.00 uur en van april tot en met oktober van 7.00 tot 19.30 uur.

Website: Santuario della Madonna della Corona
Adres: Localita Santuario 1, Spiazzi

Owja! Mocht je nu moeite hebben de kinderen te enthousiasmeren voor een kerkbezoek. Op de weg voor het Heiligdom ligt een kleine alpaca boerderij. Leuk voor een korte pitstop!

Campings rondom het Gardameer