Ga naar de homepage

Vakantiechecklist

Ik ga op vakantie en neem mee...

“Mam, volgens mij liggen mijn waterschoentjes nog thuis!" Herkenbaar? Een vakantiechecklist zorgt ervoor dat je de belangrijkste spullen niet vergeet wanneer je gaat kamperen met je gezin. Deze keer helpen we je op het Suncamp Blog met het inpakken van al je vakantiespullen. We zetten een aantal handige inpaktips op een rijtje en met de vakantiechecklist erbij tijdens het inpakken ga je met een gerust gevoel kampeervakantie. Controleer met deze vakantiechecklist snel of je alle vakantiespullen hebt!

Lees meer

In de vakantiechecklist blog lees je meer over:

  • Wat neem je mee op kampeervakantie?
  • Vakantielijstje voor kinderen
  • Telefoonabonnement check
  • Tijdens de reis
  • Gerust op vakantie

Wat neem je mee op kampeervakantie?

Iedereen wil zoveel mogelijk kampeerspullen meenemen op vakantie. Je kan ruimte besparen door kleding op te rollen en het bijvoorbeeld in vacuümzakken te doen. Als je gaat kamperen is het daarnaast handig om de thermofles, koelbox, zelfopblaasbare slaapmatjes en zaklamp af te strepen van je vakantiechecklist. Denk ook aan zaken waar je thuis eigenlijk nooit bij stilstaat. Neem je de hond mee op kampeervakantie? Vergeet dan niet om het Europese dierenpaspoort mee te nemen. En kampeer je zonder stroom op de camping, dan kan je met een Solar oplader ook zonder elektriciteit je mobiel opladen.

Vakantielijstje voor kinderen

''Papa, wanneer gaan we naar huis?'' Geen één ouder wilt het horen tijdens de kampeervakantie. Je wilt een leuke vakantie en als je kinderen het naar de zin hebben, is jouw vakantie vaak ook al geslaagd. Kijk onder het kopje 'kinderen' op het vakantielijstje om ervoor te zorgen dat ook alle spullen van de kleine vakantiegangers ingepakt worden. Nog leuker, loop samen met je kind de vakantiechecklist door. Laat je kind zelf 'Speelgoed' afvinken van het vakantielijstje en zo begint de vakantiepret voor het hele gezin thuis al tijdens het inpakken.

Telefoonabonnement check

Check altijd je telefoonabonnement voordat je op vakantie gaat. Bij sommige providers betaal je in het buitenland vijf keer zoveel voor bellen en internetten. Na je kampeervakantie zit je niet wachten op een telefoonrekening van meer dan €200,-. Kijk ook naar ‘Verzekeringen’ op de vakantiechecklist om te weten wat gedekt is. Je vindt het in de polis en in de voorwaarden van je reisverzekering.

Tijdens de reis

De kampeervakantie kan nu bijna beginnen. Alleen eerst nog naar de plaats van bestemming! Maak de autoreis leuker door genoeg eten en drinken mee te nemen en maak een tas klaar met spelletjes voor in de auto. Met de spelletjes kwartet, Pim Pam Pet, kaarten, Boggle of puzzel- en rebusboekjes zijn je kinderen uren zoet. Meer inpakspullen voor onderweg vind je in de vakantiechecklist onder 'onderweg'. Hier lees je meer tips voor een lange autoreis met kinderen.

Gerust op vakantie

Die waterschoentjes zal je met de vakantiechecklist nu nooit meer vergeten, want je kunt alles controleren. Succes met het inpakken van alle vakantiespullen en het afstrepen van je vakantiechecklist. Laat de voorpret van de vakantie alvast beginnen!

Download vakantiechecklist (pdf)