Ga naar de homepage

Telefoonnummer: 0488-454245 Klik hier voor alle openingstijden

Stacaravan huren in Laag-Normandië

Vanuit een comfortabele stacaravan in Normandië geniet u van de gerenommeerde Franse keuken, schitterende oude steden, prachtige ruïnes en interessante musea. Reden genoeg dus om een vakantie door te brengen in Normandië. Wanneer u verblijft in een mobile home in Normandië combineert u het heerlijke Franse buitenleven en de gezellige sfeer op de camping met de luxe en comfort van een stacaravan. Kalkrotsen, lieflijke dorpjes, kerken, kastelen, de D-daystranden en de bekende Mont St-Michel. Er is veel te zien in Normandië en u zult zich geen moment vervelen!

Ontdek het veelzijdige Normandië

Na een heerlijke nachtrust in het comfortabele bed van uw luxe stacaravan bent u lekker uitgerust en klaar om het veelzijdige Normandië te ontdekken. Natuurlijk geniet u voordat u op pad gaat van een heerlijk ontbijtje op het terras van uw mobile home. U voelt de warmte van het Franse ochtendzonnetje en smult van vers stokbrood en Franse croissants. Dat is pas een goed begin van uw dag.

In een stacaravan in Normandië hoeft u zich niet te vervelen en kunt u alle kanten uit. Geniet van de cultuur in historische stadjes, ga uit winkelen, bewonder schitterende kerken en kastelen of ontspan heerlijk op een terrasje in de zon onder het genot van een glaasje calvados. Deze sterk alcoholische appelbrandewijn, afkomstig uit het gelijknamige departement Calvados, laat zich goed combineren met de heerlijke Franse kaasjes, zoals de Normandische camembert.

Lees meer

Bekende steden in Normandië

In de buurt van uw stacaravan vindt u historische steden als Rouen en Caen, die erom vragen ontdekt te worden. In de hoofdstad Rouen met sfeervolle straatjes, schitterende vakwerkhuizen, gotische kerken en marmeren kunstwerken waant u zich in een openluchtmuseum. Rouen wordt ook wel de stad van duizend klokken genoemd, omdat er zoveel kerken staan. De Notre Dame, die de skyline van Rouen bepaalt, is een van de bekendste kathedralen in Frankrijk. Dit gotische bouwwerk is zeker een bezoek waard.

Ook de bekende Mont Saint-Michel, een rotsachtige eiland waarop een imposante abdij is gebouwd, is een aanrader tijdens een vakantie in Normandië. Dit ongerepte eiland,dat alleen toegankelijk is voor voetgangers, trekt jaarlijks vele bezoekers en behoort tot de beroemdste bouwwerken van Frankrijk.

Geniet van het Franse buitenleven

De natuur rondom uw stacaravan in Normandië is prachtig en nodigt uit tot het maken van lange wandelingen door groene heuvels, charmante dorpjes, uitgestrekte bossen en appelboomgaarden. Geniet van de schitterende flora en fauna en de prachtige nationale parken, zoals Parc Naturel Régional du Perche. Dit natuurpark kenmerkt zich door zacht glooiende heuvels en diepe bossen met beuken, eiken en pijnbomen.

Corsica: rijke cultuur

Niet alleen wandel- en natuurliefhebbers zullen zich thuis voelen op het paradijselijke eiland, maar ook liefhebbers van cultuur en historie komen in de buurt van een stacaravan op Corsica ogen te kort. Ga lekker cultuur snuiven in het pittoreske Porto-Vecchio met het oude stadcentrum. Hier vindt u een aantal mooie bezienswaardigheden zoals het oude Genuaanse fort de Bastion de France en de schilderachtige stadspoort Porte Genoise.

Ook een bezoekje aan het Maison Bonaparte in Ajaccio is de moeite waard. Dit geboortehuis van de Franse keizer Napoleon is tegenwoordig een museum waar u familieportretten, meubilair en diverse gebruiksvoorwerpen en borstbeelden kunt bewonderen. Kunstliefhebbers kunnen in Ajaccio ook het Fesch museum bezoeken en de indrukwekkende collectie kunstwerken bekijken.

De stranden van Normandië

De uitgestrekte stranden langs de kust nodigen u uit voor een heerlijke strandvakantie. De gevarieerde kust van Normandië biedt zowel rustige zandstranden als bekende badplaatsen. Een mobile home in Normandië is het ideale uitgangspunt voor een onbezorgde strandvakantie. U kunt lekker buiten zijn, genieten van het Franse buitenleven en u wandelt zo naar het strand. Zandkastelen bouwen, schelpdieren zoeken, watersporten en surfen. Het kan allemaal aan de Normandische kust. De stranden van Normandië zijn ook bekend om de invasie in 1944, die de geschiedenisboeken inging als D-Day. Een bezoek aan de landingsstranden met diverse oorlogsmonumenten mag eigenlijk niet ontbreken.

Na een actief dagje in de Franse buitenlucht heeft u honger gekregen en kunt u lekker aanschuiven in een gezellig restaurantje. Op veel menukaarten zult u een ‘plateau de fruits de mer’ aantreffen. Laat deze combinatieschotel van diverse zeedieren als mosselen, krab en garnalen u smaken. Met een goed gevulde maag keert u weer terug naar de camping, waar u op het terras van uw stacaravan lekker bij kunt komen. Laat alle indrukken van de dag op u inwerken onder het genot van een goed glas Franse wijn.