Ga naar de homepage

Camping Luxembourg België

Campings in Luxembourg (of Belgisch Luxemburg) zijn voor natuurliefhebbers een echte verademing. De Belgische provincie is rijk aan bergen, groene heuvels, wilde bossen en mooie riviertjes. U kunt zich dus lekker uitleven in de natuur nabij uw camping. Luxembourg is er voor de actievelingen, maar ook voor wie naar rust of juist gezellige stadsdrukte verlangt.

Lees meer

Campings in Luxembourg: wandelen en fietsen

Belgisch Luxemburg ligt bijna geheel in de Ardennen. Perfect voor een fijne fiets- of wandelvakantie. Luxembourg kent prachtige routes waar u gerust uren kunt wandelen. Fanatieke sporters kunnen in de wilde natuur gaan mountainbiken. Luxembourg is een fantastische plek voor actieve kampeerders.

Ook kinderen houden van ravotten in de natuur en van lekker spelen. Daartoe is voldoende mogelijkheid op een gezellige familiecamping. Luxemburg heeft campings met een zwembad, speeltuin en animatieprogramma.

Qua accommodaties valt er op de camping in Luxembourg ook voldoende te kiezen. Wat dacht u van een mooie mobile home of compleet ingerichte bungalow tent? Luxemburg heeft uiteraard ook de mogelijkheid om in eigen tent of caravan te kamperen.

Bezienswaardigheden vanaf de camping: Durbuy en Bastogne

Heeft u zin om te winkelen of in een dagje cultuur in de buurt van uw camping? Belgisch Luxemburg telt veel leuke plaatsen, waaronder:

  • Middeleeuws Durbuy
    Lekker ontspannen nabij uw camping: Durbuy telt voldoende restaurants en cafeetjes waar u heerlijk kunt dineren. Of ga gewoon wat struinen door de oude straatjes van dit kleinste stadje ter wereld.
  • Slag om Bastenaken
    Bastenaken (Frans: Bastogne) is vooral bekend vanwege de Slag om Bastogne in de Tweede Wereldoorlog. Ga deze geschiedenis ontdekken tijdens uw verblijf op de camping. Bastogne is een bezoek zeker waard.

Er zijn natuurlijk nog veel meer plekken te vinden op uw vakantie. Luxembourg heeft zo veel mooie steden. Bezoek bijvoorbeeld La Roche of Saint-Hubert vanaf uw camping. Luxemburg belooft u een geweldige vakantie!