Ga naar de homepage

Camping Platja d'Aro Spanje

Platja d’Aro: ellenlange stranden, een diepblauwe zee en schitterende rotspartijen, die als eilandjes uit het water springen. Deze prachtige badplaats is de perfecte locatie voor uw zonvakantie in Spanje. Vanuit uw stacaravan op de camping in Platja d’Aro staat u binnen een mum van tijd met uw blote voeten in het zachte zand, klaar om bruingebakken te worden door de warme Spaanse zon.

Lees meer

De Costa Brava biedt de strandtoerist alles waar hij maar van kan dromen. Maar ook de cultuurliefhebber kan er aan zijn trekken komen. De Catalaanse geschiedenis is namelijk lang en veelbewogen; een goede reden om op ontdekkingstocht te gaan.

Catalaanse kunstzinnigheid

Vanuit uw camping in Platja d’Aro kunt u verschillende steden aandoen om u te verrijken met de Catalaanse cultuur. De drie belangrijkste zijn misschien wel de volgende:

  • Barcelona
    Barcelona is natuurlijk onmisbaar tijdens uw kampeervakantie in Platja d’Aro. De hoofdstad van Catalonië omvat alle elementen van de Catalaanse geschiedenis: het kasteel van Montjuïc en de gruwelen tijdens de vele oorlogen die Spanje hebben getroffen, de Sagrada Família van de koppige en kunstzinnige Gaudí, en natuurlijk de voetbalgeschiedenis met Camp Nou. Binnen anderhalf uur rijden bent u in Barcelona.
  • Gerona
    Gerona is een andere bekende stad in Catalonië. De historische straatjes en kerken en kathedralen maken van Girona een stad voor geschiedenisliefhebbers. Vooral de kathedraal van Gerona en de kerk van Sant Feliu zijn een bezoek meer dan waard.
  • Figueres
    In de kunststad Figueres kunt u een grote held in de Catalaanse geschiedenis ontmoeten. Althans, zijn werk. Deze kleine stad is namelijk de geboorteplek van de beroemde surrealistische kunstenaar Salvador Dalí. Ter ere van hem hebben ze hier het doldwaze Dalímuseum gebouwd. In dit museum kunnen uw kinderen op een vrolijke manier kennismaken met wereldkunst.

Waterpret in Platja d’Aro

Na al deze geschiedenis te hebben opgezogen is het wel tijd voor wat actief vertier. In het waterpark Aquadiver kunnen u en uw kinderen zich helemaal uitleven in de zwembaden, op de vele verschillende glijbanen en de leuke waterspeeltoestellen. Iets verder, in Lloret de Mar, ligt het waterpretpark Waterworld. Ook hier is het waterpret alom met het hele gezin.

Naar de camping

De campings in Platja d’Aro liggen in de mooie mediterrane natuur: tussen de palmbomen, vlak bij de Middellandse Zeekust. Ook hier kunnen u en uw kinderen genoeg waterplezier beleven. De meeste campings hebben namelijk een mooi en groot zwembad. Voor de kleintjes zijn er daarnaast speeltuinen en een animatieteam dat de hele dag klaarstaat om uw kinderen het ook op de camping naar hun zin te maken. Wilt u even uitrusten bij uw kampeerplaats? Dan kan dat met internet. Veel campings in Platja d'Aro hebben namelijk wifi.

Het weer

Wat in ieder geval naar uw zin zal zijn, is het weer. Dat is namelijk altijd goed aan de Costa Brava. De hoge temperaturen lenen zich goed voor een dagje luieren op het strand of zwemmen in de zee. Maar natuurlijk kunnen uitstapjes ook prima. In Barcelona is altijd wel een lekker ijsje te krijgen voor de nodige verkoeling.