Ga naar de homepage

Campings Creixell Spanje

Aan de Catalaanse kust, tussen Tarragona en Barcelona, ligt Creixell. Vanuit de campings in dit badplaatsje kunt u de cultuur en natuur van Catalonië ontdekken, maar in Creixell kunt u vooral ook uitrusten in de warme zon en aan het azuurblauwe water van de Middellandse Zee. De camping in Creixell ligt namelijk vlak bij hagelwitte stranden, waar u op het zachte zand en in de schaduw van palmbomen kunt genieten van uw welverdiende kampeervakantie.

Lees meer

De Catalaanse cultuur

Bent u onbekend met Catalonië en wilt u de bijzondere cultuur van deze vrijgevochten regio opsnuiven, dan kunt u het beste beginnen in de grote Catalaanse steden. Deze staan namelijk bol van de geschiedkundige en culturele bezienswaardigheden.

  • Tarragona
    Tarragona ligt op nog geen twintig kilometer van uw camping in Creixell. Binnen een mum van tijd staat u in een toonbeeld van de Catalaanse geschiedenis. Het historische centrum, het amfitheater, de kathedraal: de vele oude gebouwen in Tarragona getuigen van een rijke geschiedenis. Tarragona is een niet al te grote stad met veel bezienswaardigheden. Ideaal dus om uw kinderen kennis te laten maken met Catalonië zonder eindeloos te hoeven lopen.
  • Barcelona
    Barcelona mag natuurlijk niet ongenoemd blijven. De hoofdstad van de trotse Catalanen ligt op een uurtje rijden van Creixell. In Barcelona moet u samen met uw kleine voetballertjes zeker Camp Nou hebben bezocht, het stadion van FC Barcelona. Maar ook de beroemde Sagrada Família zullen ze geweldig vinden.

Bergen en natuur

Natuurlijk mag de natuur niet ontbreken in uw ontdekkingstocht door Catalonië. Het Catalaanse landschap lijkt wel een beetje op de Catalaan: in eerste opzicht soms wat ruig, soms koppig, maar na iets beter kijken een bron van schoonheid.

  • Het Pradesgebergte is hier een goed voorbeeld van. Dit uitgestrekte en bosrijke berggebied is een waar wandelparadijs. In de natuur kunt u stuiten op charmante kerkjes of kapelletjes. Heeft u zin in een stevige wandeling? Zoek dan een route uit in het Pradesgebergte.
  • Liever geen al te ruige wandeling? Dan is het park Sama in Montbrió del Camp een goed alternatief. Dit park, gelegen op een halfuurtje van uw camping in Creixell, heeft mooie botanische tuinen en exotische flora en fauna, en is een leuke gelegenheid om het strand eventjes te ontvluchten.

Naar de camping in Creixell

Kamperen in Creixell doet u waarschijnlijk in de eerste plaats toch voor de stranden en de zon. Komt het even goed uit dat de campings in Creixell zo goed als aan het strand ligt. Natuurlijk kunt u ook een verfrissende duik in het zwembad nemen, of u in het zweet werken op de sportvelden. En uw kinderen hebben de tijd van hun leven in de kidsclub. Eventjes rustig bij uw stacaravan of camper internetten? Dat kan: veel campings in Creixell beschikken over wifi.

Het weer

De zwoele Catalaanse zomers zullen u goed doen. Het mediterrane klimaat is zeer geschikt om aan het strand te liggen. Komt u net voor of na de zomermaanden juli en augustus, in de lente of het najaar, dan is het in Creixell gegarandeerd nog boven de twintig graden. Ook dan schijnt de zon nog volop. Zelfs als u de koude winter wilt ontvluchten kan het hier aan de Middellandse Zeekust nog heel aangenaam zijn. Vakantie vieren in Creixell kan dus het hele jaar door met mooi weer.

Campings in de buurt van Creixell