Ga naar de homepage

Camping Alicante Spanje

De azuurblauwe Middellandse Zee, de kleurrijke huisjes en gezellige straatjes, de ruige bergen: de schoonheid van Alicante is eigenlijk niet goed te beschrijven zonder er aan af te doen. Woorden zijn dan ook niet in staat wat uw ogen wel kunnen: Alicantes pracht vangen. Om u ervan te overtuigen om eens in het mooie Alicante te gaan kamperen en het met eigen ogen te gaan bekijken, geven wij u enkele tips – jawel, in woorden.

Lees meer

Alicantes bewaker

Boven op de hoogste berg van de stad Alicante (hoofdstad van de gelijknamige provincie), de 166 meter hoge Benacantil, slaat het Santa Bárbarakasteel zijn stad trots gade. Het kasteel werd vroeger gebruikt om mogelijke indringers al snel in het vizier te krijgen. Vanuit de karakteristieke binnenstad, met zijn authentieke gebouwen en lieflijke pleintjes, kunt u wandelen tot op de Benacantil. Van hieruit heeft u het mooiste uitzicht over de stad, de zee en de omringende natuur. Het is niet uit te sluiten dat u elke dag de berg beklimt (dit kan ook gewoon per lift, wanneer u met moede kindervoetjes te maken heeft), om te genieten van een adembenemende zonsondergang.

Alicante aan zee

Kamperen in Alicante staat gelijk aan kamperen aan zee. Lekker bruinen in de mediterrane zon, zwemmen in de Middellandse Zee of zandkastelen bouwen; natuurlijk kan dit aan elke kust, maar de Costa Blanca in Alicante is gewoon net iets mooier dan die van de rest.

  • Kijk maar eens naar het Playa del Postiguet. Dit zandstrand in de stad Alicante ligt aan de voet van de opdoemende Benacantil. Een schitterend aanzicht wanneer u en uw kinderen in zee aan het spelen zijn of heerlijk liggen te zonnen.
  • Of La Granadella, het hoefvormige strand in badplaats Javea. Dit strand is twee keer uitgeroepen tot mooiste strand van Spanje. Dit valt wel te begrijpen, wanneer je de omringende groene heuvels ziet.

Terra Mítica

Op iets minder dan een uurtje rijden van de campings in Alicante ligt Terra Mítica, een van de meest spectaculaire themaparken van de provincie. Hier vindt u attracties voor groot en klein, van achtbanen tot draaimolens. Ook kunt u genieten van de spannende shows met gladiatoren, heksen en tovenaars.

Campings of resorts?

Eigenlijk hebben de campings in Alicante meer weg van een resort. Er wordt gezorgd dat jong en oud het er naar hun zin hebben. Met animatie, voorstellingen, wellness en veel meer is uw kampeervakantie in Alicante al bijna compleet op de camping. Lekker zwemmen in het zwembad of spelen in de speeltuin doet uw gezin op de campings in Alicante in een mediterrane setting, met mooie palmbomen en natuurlijk de warme zon. En binnen een mum van tijd staat u vanuit uw stacaravan of andere luxe accommodatie op het strand.

Het weer

Ga er maar vanuit dat het in Alicante altijd warm is. In de zomer kan de temperatuur oplopen tot in de dertig graden, en ’s avonds is het vaak nog aangenaam warm. Mede hierdoor krijgt de stad zijn charme: de terrasjes zullen in de avond gevuld zijn en de straten gezellig druk. Natuurlijk kunt u altijd de zee of het zwembad in duiken ter verkoeling. Daarnaast zijn er genoeg palmbomen die schaduw bieden.