Ga naar de homepage

Camping Bertrix België

Voor een leuke kampeervakantie hoef je niet naar de Côte d’Azur aan de Middellandse Zee of de Spaanse Costa Blanca. Ook in ons buurlandje België is er meer dan genoeg te beleven. En wat betreft natuur kan het gemakkelijk concurreren met de mediterraanse bergen en stranden.

Lees meer

Wanneer je in jouw vakantie besluit te gaan kamperen op de camping in Bertrix, bevind je je namelijk midden in de prachtige natuur van de Ardennen. Dit bosrijke berggebied is ideaal voor een actieve gezinsvakantie. Veel campings verhuren fietsen en mountainbikes en helpen je met het uitzoeken van de beste routes.

Kinderplezier in Bertrix

De campings in Bertrix zijn echte familiecampings. Op elke camping vind je wel een zwembad en een apart peuterbad. En willen de kids een spelletje spelen op internet, dan kan dat ook. De campings beschikken namelijk over wifi. Speciaal voor jouw kinderen worden er in de zomer leuke activiteiten georganiseerd door een professioneel animatieteam. Ook in de omgeving zijn allerlei leuke dingen te doen voor het hele gezin.

  • Jouw kleintjes zullen hun geluk niet op kunnen als ze horen dat jullie naar pretpark Plopsa Coo gaan. Hier zorgen Kabouter Plop en zijn vriendjes dat je een fantastische dag hebt. Lach om de streken van de schattige aapjes op het apeneiland, raas met een bobslee naar beneden of rij in een stoere brandweerauto. Met een dagje Plopsa Coo kan de vakantie in Bertrix voor jouw kind al niet meer stuk.
  • Voor een spannende excursie hoef je niet ver te gaan. In Bertrix ligt namelijk een van de laatste leisteengroeves. Hier word je tijdens een rondleiding of op eigen initiatief tot 25 meter onder de grond gebracht naar de enorme zalen, de rails met mijnwagentjes en de magische grotten. Een leerzaam avontuur dat je en jouw kinderen niet snel zullen vergeten.
  • Nog meer ondergronds plezier in de grotten van Han. Op iets langer dan een halfuurtje rijden van Betrix kun je de prachtige kristallen aan de binnenkant van de aarde aanschouwen. En de gids zal je alles vertellen over de geschiedenis van de grotten. Blijf je liever boven de aardbodem? Dan is het wildpark in Han de perfecte oplossing. Ontdek te voet of in de Safari-auto de vele diersoorten en de mooie natuur.

Trek erop uit naar Bouillon

Bouillon is een leuk stadje op een kwartier rijden van jouw camping in Bertrix. Hier kun je jouw energie kwijt door een van de vele wandelroutes door de bossen te bewandelen. Bezoek zeker ook het kasteel van Bouillon, bekend om een van zijn bewoners, leider van de Eerste Kruistocht Godfried van Bouillon. Van maart tot november vinden hier ook spectaculaire roofvogelshows plaats. Nog meer dieren? Bezoek dan ook eens het dierenpark van Bouillon.

Zoals je ziet hoef je niet helemaal naar Zuid-Frankrijk te reizen om een leuke vakantie te hebben. Bij onze zuiderburen is er genoeg te beleven. Voor een actieve en afwisselende kampeervakantie ga je gewoon naar de camping in Bertrix!