Ga naar de homepage

Camping Sant Pere Pescador Spanje

Watersporters en zonliefhebbers opgelet: op de campings in Sant Pere Pescador is waar jullie moeten zijn! Het Spaanse plaatsje aan de Costa Brava biedt veel mogelijkheden voor een actieve of relaxvakantie. Of u nu wilt bruinbakken op het strand, de golven van de zee wilt bedwingen met uw surfbord of het mooie binnenland van Catalonië wilt ontdekken, tijdens uw kampeervakantie in Sant Pere Pescador kan het allemaal.

Lees meer

Sport en strand

Bijna zeven kilometer lang is het strand bij Sant Pere Pescador. Geen wonder dat er veel te doen is. Aan het strand hebben zich veel watersportclubs gevestigd, waardoor het aanbod aan watersporten groot is. Zo kunt u surflessen volgen, een kajak huren om de rivier de Fluvià, die dwars door het plaatsje stroomt, te bevaren of u door de wind laten meeslepen tijdens het windsurfen.

Cultuurrijke en sfeervolle steden

Dicht bij Sant Pere Pescador kunt u ook genieten van cultuurrijke steden. Welke? Hieronder enkele tips.

  • Gerona
    Een sfeervolle stad in de buurt van Sant Pere Pescador is Gerona, met zijn gele en roze huisjes en gezellig belichte pleintjes. De geschiedenisliefhebber kan hier zijn hart ophalen. Vooral de kathedraal van Gerona en de kerk van Sant Feliu zijn een bezoek meer dan waard.
  • Figueres
    De beroemde surrealistische kunstenaar Salvador Dalí een deel van zijn jeugd door in zijn geboorte- en sterfplaats Figueres, op nog geen twintig minuten van Sant Pere Pescador. Ter ere van hem hebben ze hier het Dalímuseum gebouwd. Een mooie attractie om tijdens uw kampeervakantie in Sant Pere Pescador een klein (kunst)stukje van de Catalaanse geschiedenis te leren kennen en om uw kinderen op een vrolijke manier kennis te laten maken met wereldkunst.

Vlinders en andere vleugels

In Empuriabrava, op slechts een kwartiertje rijden van Sant Pere Pescador, vindt u het Butterfly Park. Hier kunnen u en uw kids de mooie kleuren van de vele vlinders en tropische vogels bewonderen. Een leuk uitje voor het hele gezin!

Kamperen in Sant Pere Pescador

Vanuit uw camping in Sant Pere Pescador staat u binnen enkele stappen in het strandzand. Heerlijk dus om te zonnen en te volleyballen of zandkastelen te bouwen met uw kleintjes. Al zijn die zich waarschijnlijk aan het vermaken met de animatie die wordt georganiseerd op de campings in Sant Pere Pescador. En als u eens van de zee af wilt, dan kunt u meegaan met een fietstochtje richting het Catalaanse achterland. Een dagje op de camping blijven is echter ook geen probleem. Bijna alle campings hebben een mooi zwembad of zwemparadijs en wifi. Heerlijk relaxen dus op een strandstoel bij het water of bij uw stacaravan.

Het weer

Aan de Costa Brava is één ding zeker: de zon schijnt er. En het is er warm. Oké, twee dingen dan. In Sant Pere Pescador is dit niet anders: de vele zonuren en temperaturen tegen en over de dertig graden maken dat Sant Pere Pescador een heerlijke badplaats is. Ook als u net voor of na de zomermaanden op vakantie gaat, kunt u genieten van het heerlijke weer en het warme zeewater in Sant Pere Pescador.

Populaire campings Sant Pere Pescador