Ga naar de homepage

Camping De Peel Nederland

Campings in De Peel worden omgeven door een prachtige natuur. Dit gebied ligt op de grens van de provincies Noord-Brabant en Limburg. En biedt u dus het beste van de twee provincies. De Peel in Limburg was voorheen grotendeels hoogveengebied, maar heeft tegenwoordig een combinatie van vennen, bossen en heidevelden. U zult helemaal tot rust komen in de omgeving rondom uw camping. De Peel is een streek met veel variatie voor de kampeerder!

Lees meer

Campings in De Peel: natuur en recreatie

Het Nationaal Park de Peel is een vogelrijk gebied met prachtig uitzicht op het hoogveenlandschap. Vanaf uw camping kunt u lange fietstochten maken en heerlijk wandelen in De Peel. Een van de bekendste activiteiten hier is de fietsvierdaagse. De Peel laat u tijdens deze fietstocht genieten van de prachtige natuur, de rust en ruimte om u heen.

In natuurgebied De Peel vindt u campings met prachtige kampeerplaatsen voor uw tent, tevens heeft u ook de mogelijkheid tot het huren van een accommodatie.

Activiteiten vanaf de camping

Vanaf uw camping kunt u genieten van de natuur wanneer u gaat wandelen, vissen of fietsen in De Peel. Maar behalve de prachtige natuur, bent u hier ook dichtbij een aantal gezellige steden. Wanneer u gaat kamperen in de Peel is een bezoek aan Eindhoven, Helmond of Venlo absoluut de moeite waard:

  • Winkelen in Eindhoven
    Naast de vele historische bezienswaardigheden, is Eindhoven een winkelstad bij uitstek. U vindt hier vele leuke boetiekjes. Om tot rust te komen gaat u een lekker hapje eten bij een restaurant, die zijn er ook in overvloed!
  • Kasteel Helmond
    In het centrum van Helmond vindt u een fraaie middeleeuwse waterburcht. Dit vierkante gebouw kent een rijke bouwgeschiedenis. Kasteel Helmond heeft ook een speciaal kinderprogramma.
  • Historische bouwwerken in Venlo
    Ondanks de zware bombardementen in de Tweede Wereldoorlog in Venlo, zijn er toch nog veell fraaie historische gebouwen bewaard gebleven, zoals de woonhuizen: het Romerhuis (c.a. 1521) en het 16e-eeuwse Huize Schreurs.

Zoals u ziet biedt een vakantie in De Peel u een gevarieerde tijd op de camping. De Peel is een natuurgebied met van alles te beleven. Daarnaast bent u zo in een levendige, historierijke stad vanaf de camping. De Peel is al met al een prima vakantieregio!

Populaire campings De Peel Bekijk 1 campings

Kampeervakantie in de natuur

Het vogelrijke hoogveengebied de Peel is de perfecte bestemming voor de kampeerder die van natuur houdt. Combineer natuur met een uitje naar een stad uit de Brabanste stedenrij. 

Kijk hier voor mee gezellige uitjes.

 

Populaire thema's De Peel