Ga naar de homepage

Camping Zuid-Limburg Nederland

Zuid-Limburg, het zuidelijkste stukje Nederland, is een waar vakantieparadijs. Met prachtige cultuursteden, vele heuvelachtige wandel- en fietsroutes en heerlijk eten is kamperen in Zuid-Limburg een genot. Ervaar de gastvrijheid van Zuid-Limburg en zijn campings en laat u opslokken door het bourgondische leventje.

Lees meer

Maastrichtse mijnen en kerken

Wanneer u op vakantie bent in Zuid-Limburg, dan staat een bezoek aan de Limburgse hoofdstad Maastricht waarschijnlijk op uw lijstje. En terecht. Maastricht is een van de oudste steden van Nederland, en daar is ze trots op. De stad ademt geschiedenis, die ze graag deelt met haar bezoeker.

  • Bezoek de grotten, waar vroeger de mijnwerkers de Limburgse economie draaiende hielden. Een professionele gids leidt u door de mysterieuze ondergrondse gangen, waar de verhalen van de mijnwerkers tot leven komen.
  • Limburg en het katholicisme worden vaak in één adem genoemd. Vandaag de dag is de kerk een stuk minder aanwezig dan vroeger, maar in Maastricht is de nalatenschap van het Limburgse katholicisme nog wel degelijk te zien. Zo ligt aan het Vrijthof de mooie Sint-Servaasbasiliek, maar ook de Onze-Lieve-Vrouwebasiliek mag er zijn.
  • In het natuurhistorisch museum van Maastricht kunt u uw kinderen kennis laten maken met de natuur van prehistorie tot nu.

Drielandenpunt Vaals

In Zuid-Limburg ligt het enige drielandenpunt van Nederland. Op de Vaalserberg bij de plaats Vaals komen Nederland, België en Duitsland bijeen. Bij het drielandenpunt vindt u tevens het grootste doolhof van Nederland en een speeltuin waar de kinderen zich kunnen uitleven. Daarnaast worden er verschillende activiteiten georganiseerd, zoals een speurtocht naar een ware schat! Maak van het drielandenpunt een dagtripje door een heerlijke wandeling door de Zuid-Limburgse heuvels te organiseren.

Limburgse vlaai

Laten we eerlijk zijn: Limburg zou Limburg niet zijn zonder vlaai. Deze lekkernij uit het zuiden van Nederland kan dan ook niet onbesproken blijven. In bijna elk karakteristiek dorpje dat u op uw wandel- of fietsroute tegenkomt, vindt u wel een verse bakker die u met alle plezier een groot stuk vlaai voorzet.

De campings in Zuid-Limburg

Wanneer u op een camping in Zuid-Limburg staat, bent u altijd dicht bij alle bezienswaardigheden, of u nu de Limburgse heuvels wilt bedwingen – te voet of op de fiets – of een bezoek wilt brengen aan een van de mooie steden. De campings in Zuid-Limburg zijn kindvriendelijk: het is er veilig en de animatie zorgt ervoor dat uw kinderen zich nooit vervelen. Ook kunnen ze rekenen op een zwembad en speeltuin waar ze zich even helemaal in kunnen uitleven. Daarnaast hebben de meeste campings in Zuid-Limburg wifi, dus lekker lui internetten bij uw stacaravan of kampeerplek behoort zeker tot de vele mogelijkheden.

Het weer

Wat betreft het klimaat is Zuid-Limburg misschien wel de beste plek in Nederland om op kampeervakantie te gaan. Limburg is namelijk de warmste provincie van Nederland en heeft de meeste zonuren. In de zomer kan het er aangenaam zijn met maximumtemperaturen tussen de twintig en vijfentwintig graden. Ook het voorjaar kan er heerlijk zijn: vanaf april kan de zon er veelvuldig schijnen.

Populaire campings Zuid-Limburg Bekijk 3 campings

Camping 't Geuldal

Camping 't Geuldal

Populaire thema's Zuid-Limburg

Veelzijdig Zuid-Limburg

Door de schilderachtige plaatsjes, vakwerkhuisjes en sfeervolle straatjes waan je je in Zuid-Limburg echt even in het buitenland. 

Lees er meer over op dit blog.