Ga naar de homepage

Camping Gelderland Nederland

Gelderland is de populairste provincie als je kijkt naar het aantal Nederlandse toeristen dat er jaarlijks komt. Ruim 1 op de 6 binnenlandse vakanties vindt er plaats. Maar wat is nu precies de aantrekkingskracht van Gelderland? Uiteraard de Veluwe, maar ook culturele hotspots als Arnhem en Nijmegen. En dan zijn er ook nog tal van evenementen en uitjes als de Nijmeegse Vierdaagse, de Apenheul en de prachtige bloemencorso’s. Laat je verrassen!

Bezienswaardigheden en leuke uitstapjes

Je kunt Gelderland grofweg indelen in vijf toeristische gebieden: Regio Arnhem, Rijk van Nijmegen, de Veluwe, de Betuwe en de Achterhoek. Overal beleef je meer dan genoeg met het hele gezin. Dit maakt van Gelderland een zeer kindvriendelijke vakantiebestemming ...

Lees meer

Wij hebben de leukste bezienswaardigheden en uitstapjes voor je op een rijtje gezet. En je bezoekt ze gemakkelijk vanaf je camping!

Regio Arnhem

Arnhem is de trotse hoofdstad van de provincie Gelderland. Je kunt er heerlijk winkelen (Modekwartier) en genieten van historische gebouwen en monumenten. De vele studenten zorgen voor een frisse en hippe sfeer. Met kinderen is de regio Arnhem ook de moeite waard. Ga bijvoorbeeld naar topattractie Burgers’ Zoo, ontdek kastelen in de omgeving en ga voor een leuke én leerzame dag in het Nederlands Openluchtmuseum of in de interactieve speeltuin De Spelerij-Uitvinderij (Dieren).

Rijk van Nijmegen

Nijmegen is de oudste stad van Nederland en heeft een rijk verleden: van de Romeinse tijd tot Operatie Market Garden. Hier leer je meer over in Museum Het Valkhof. Gezelligheid staat centraal tijdens de Nijmeegse Vierdaagsefeesten en allerlei muziekfestivals. Met de kinderen op vakantie? Loop dan de leuke kabouterroute in Beek-Ubbergen, geniet van waterpret aan het Waalstrand of Recreatieplas de Berendonck en bezoek een van de vele speeltuinen in de natuur!

Veluwe

De Veluwe is het grootste bosgebied van Nederland. Je kunt er fantastisch fietsen en wandelen. De Gelderse Vallei, de IJsselvallei en de Randmeren zijn gebieden waar de natuur het hele jaar mooi is. En dan zijn er ook nog allerlei kindvriendelijke uitjes, zoals de Apenheul, het Dolfinarium, Klimbos Veluwe, Kinderpretpark Julianatoren, Kröller-Müller Museum en Paleis Het Loo. Hier ben je de hele vakantie zoet!

Betuwe

Hetzelfde geldt voor de Betuwe, het meest zuidwestelijke deel van Gelderland. Daar ligt de focus op fruit. Denk aan het Fruitcorso in Tiel, mooie wandelroutes langs boomgaarden vol bloeiende bloesems, het Flipje en Streekmuseum, Appelpop en Fruitpark Ochten. Maar er is meer. Want het hele gezin geniet van een spannend avontuur in het interactieve science center GeoFort in Herwijnen. En een dagje op het Betuwestrand of op een bootje is ook favoriet bij jong en oud.

Achterhoek

Ten slotte is de Achterhoek een toeristische trekpleister in Gelderland. Je vindt er prachtige kastelen, leuke musea en pretparken en speeltuinen die vooral voor jonge kinderen leuk zijn. Bijvoorbeeld belevingspark Hof van Eckberge. Hier kunnen ze naar hartenlust spelen, klimmen, bowlen en naar dieren kijken. En wat dacht je van een bezoek aan Het Land van Jan Klaassen? In dit grote poppentheater ontmoet je kindervrienden Jan Klaassen en Katrijn. Graag actief op vakantie? Probeer dan te ontsnappen uit Doolhof Ruurlo!

Je kunt natuurlijk met je eigen tent, camper of caravan terecht op de camping. Maar Gelderland heeft ook campings met mooie accommodaties. Huur bijvoorbeeld een stacaravan, lodgetent of bungalow. Gelderland verwelkomt iedere kampeerder!

Accommodaties

Bungalowtent huren
Kampeerplaats huren

Thema's

Campings met zwembad
Familiecampings
Kamperen met kinderen

Verbleven op EuroParcs De Zanding in Otterlo in augustus 2018

De Hoge Veluwe is natuurlijk prachtig. Voor wandelaars en fietsers en natuur liefhebbers in het algemeen. Het kleine dorpje heeft een gemoedelijke sfeer met een paar prima eetgelegenheden.

9,0

Verbleven op EuroParcs De Zanding in Otterlo in augustus 2018

Fijne omgeving met veel natuur en leuke dorpjes, en diverse activiteiten/mogelijkheden tot vrijetijdsbesteding

9,0

Verbleven op EuroParcs De Zanding in Otterlo in augustus 2018

Leuke omgeving, mooie fietsroutes. Leuke restaurantjes.

10,0

Populaire campings Gelderland