Ga naar de homepage

Campings Drenthe

Een van de rustigste provincies van Nederland is Drenthe. De fraaie natuur, historische dorpjes en natuurlijk de beroemde hunebedden geven Drenthe zijn charme. Voor natuur- en cultuurliefhebbers dus genoeg te beleven. Maar ook met kinderen is Drenthe een leuke bestemming in eigen land. Zo zijn er allerlei spannende uitjes mogelijk, bijvoorbeeld aan dierentuin Wildlands in Emmen, het racecircuit van Assen of een van de lokale zwembaden. Kom dus kamperen in Drenthe en laat je verrassen!

Op de fiets door de natuur

Drenthe is een echte fietsprovincie, want er ligt een netwerk van maar liefst 1.400 kilometer aan fietspaden. Ze leiden je onder andere door het Drentse landschap vol met heide, bossen, meren, moerassen en zandduinen ...

Lees meer

Nationaal Park Drents-Friese Wold is een van de grootste bosgebieden van Nederland. Ook Nationaal Park Drentsche Aa is de moeite waard. Volg de kronkelende beek en maak kennis met de natuur en kenmerkende Drentse es- of brinkdorpen als Zuidlaren en Grolloo. Ten slotte is er Nationaal Park Dwingelderveld. Hier kun je de speciale Nachtwandelroute lopen.

Hunebedden in zicht

Typisch Drents: de hunebedden. De meeste van deze prehistorische grafkamers, bestaande uit loeizware stenen, staan in een lange strook tussen Assen en Emmen. De weg die hier doorheen loopt (de N34) heet heel toepasselijk de ‘Hunebed Highway’. Norg en Borger zijn twee plekken met hunebedden in de buurt. Dus tijdens je fiets- of wandeltochtjes in de buurt van deze dorpen kun je de steenpartijen zomaar tegenkomen. Leuk om even te stoppen en een fotootje te maken.

Hup, naar hoofdstad Assen

Assen is de hoofdstad van Drenthe. Het is een bruisende stad vol monumenten. Bezoek bijvoorbeeld de Kloosterkerk, het Paleis van Justitie, de Gouverneurstuin en het Drents Museum. Hier vind je een grote kunst- en archeologiecollectie. Ook zijn er veel leuke winkeltjes en restaurants. Natuurlijk staat Assen ook bekend om het racecircuit en het jaarlijkse evenement de TT. Het circuit is een belangrijke naam in de motorsport. Je kunt races bijwonen of bekijken wanneer je met je eigen auto of motor het circuit onveilig mag maken!

Pittoreske dorpjes

Orvelte bijvoorbeeld. Hier ga je echt even terug in de tijd. Het dorp stamt uit de tiende eeuw. Je vindt er enkele monumentale boerderijen en straten met oude klinkers. In feite wandel je door een groot openluchtmuseum. Neem een kijkje bij de houtzagerij, klompenmakerij of in een van de ateliers.

Een andere aanrader is Dwingeloo, gelegen in het midden van Drenthe. Vakantievierders op zoek naar rust en groen zitten hier goed. Leuk feitje: Dwingeloo werd ooit uitgeroepen tot 'groenste dorp van Europa'. Ja, hier maakt het haastige leven even plaats voor oeroude natuur en rust. In het eerder genoemde natuurgebied Nationaal Park Dwingelderveld zijn leuke uitjes mogelijk. Misschien hebben jij en je kinderen wel zin in een vroegevogelexcursie of een huifkartocht!

Waterpret voor iedereen!

Waterratten zetten een bezoekje aan Beleefpark Dwingeloo natuurlijk op hun lijstje. Leuk voor zwemliefhebbers en zongenieters van alle leeftijden. In dit park vind je onder meer een openluchtzwembad met glijbanen. Ook is er een lange kabelbaan! Zwemmen kan ook in het Molenduinbad in Norg. Dit is een zwembadcomplex met glijbanen, een Turks stoombad, stroomversnelling en peuterbad.

Populaire campings Drenthe