Ga naar de homepage

Camping Overijssel Nederland

Een verblijf op een camping in Overijssel is leuk voor zowel jong als oud. Er is in deze provincie zoveel te doen dat het onmogelijk is om overal geweest te zijn. De kindvriendelijke campings in Overijssel zijn een goed begin-, rust- en eindpunt om bijzondere oude steden en attractieparken te bezoeken. Daarnaast kunt je hier ook heerlijk wandelen en fietsen in de omgeving van de camping. Of je nu op zoek bent naar een mooi plekje voor je tent of caravan, of je een luxe glamping-avontuur wel ziet zitten; Overijssel biedt alles wat je zoekt tijdens een campingvakantie met je gezin!

Lees meer

Genoeg vermaak op én in de buurt van de camping

Campings in Overijssel bieden faciliteiten en vermaak voor alle leeftijden. Op de meeste campings kun je zowel in de zomer als in de winter lekker plonzen en spetteren in het (overdekte) zwembad. Vakantievriendjes zijn snel gemaakt in de speeltuin of bij het animatieteam. Maar naast leuke activiteiten op de camping, is een dagje uit ook zeker een goed plan. Overijssel kent vele bezienswaardigheden en musea. Een leuk interactief museum voor kinderen is het Oyfo Techniekmuseum in Hengelo.

Plassen, meren, slootjes, moerasbossen en hooilanden

Vanaf een camping in Overijssel kun je de mooiste natuurgebieden verkennen. Nationaal Park De Weerribben-Wieden is een aanrader. In park De Weerribben-Wieden, een groot, aaneengesloten veenmoeras kun je heerlijk wandelen, fietsen en bootje varen. Voor de kleintjes is er een Kabouterbad uitgezet vanaf het Buitencentrum Weerribben in Ossenzijl. Ook in Twente en het Vechtdal vindt je prachtige wandelroutes. Of ga eens op avontuur op een van de 'bergen' in de omgeving, zoals de Besthmenerberg in Ommen.

Varen in Giethoorn

Heel toeristisch en oer-Hollands: Giethoorn, ook wel Hollands Venetië genoemd. Dit dorp in de kop van Overijssel staat bekend om zijn karakteristieke bruggetjes en waterwegen. Je kunt Giethoorn het beste bezichtigen vanaf het water. Leg je bootje aan op het eilandje en ga voor een picknick of een verfrissende duik. Watersporters zullen hier een heerlijke tijd beleven.

Avontuur genoeg

Overijssel kent een aantal leuke attractieparken: Avonturenpark Hellendoorn en Attractiepark Slagharen. Hier beleven jouw kinderen de tijd van hun leven! Een ander spectaculair en leerzaam dagje uit beleef je in dierenpark Taman Indonesia en in Dinoland in Zwolle. In Dinoland vind je ook een binnenspeeltuin, een lasergame gedeelte en een restaurant. Ook leuk dus op een Hollandse vakantiedag met een buitje.

Populaire campings Overijssel