Ga naar de homepage

Camping Flevoland Nederland

Op een camping in Flevoland – de jongste provincie van Nederland – bent u altijd dichtbij het water. Flevoland ligt in de voormalige Zuiderzee en is omringd door meren waar u allerlei watersporten kunt beoefenen. Hoewel de provincie jong is, is er ook voldoende cultureel erfgoed te bewonderen rondom uw camping. Flevoland is door zijn diversiteit erg leuk voor een gezinsvakantie!

Lees meer

Campings Flevoland: fietsen en wandelen

Door drooglegging van de Zuiderzee ontstond op 1 januari 1986 Flevoland. De natuur op Flevoland is door zijn bijzondere ontstaan erg divers. Veel van de natuur werd namelijk al op de tekentafel geboren. En heeft zich de afgelopen decennia behoorlijk ontwikkeld.

Zo vindt u in Flevoland het grootste loofhoutbos van Nederland (Horsterwold), het Waterloopbos, fruitteeltgebieden, oevers vol met watervogels, de Oostvaardersplassen en het dierrijke Natuurpark Lelystad.

Hierdoor is het rondom uw camping in Flevoland het heerlijk fietsen en wandelen. Flevoland telt tal van wandel- en fietsroutes die u meenemen langs de natuur en cultuur van de provincie.

Uitjes vanaf uw camping: Biddinghuizen, Lelystad en Urk

Gezellige dorpen en steden zijn er in overvloed rondom uw camping. Flevoland kent veel leuke attracties om te bezoeken met uw gezin:

  • Achtbanen in pretpark Walibi
    In Walibi Holland, gelegen bij Biddinghuizen, kunt u zich uitleven in tal van spannende achtbanen. Er zijn ook attracties voor jonge kinderen. Naast het park ligt een evenemententerrein waar regelmatig grote manifestaties plaatsvinden.
  • Bataviawerf Lelystad
    Op de Bataviawerf in Lelystad – de hoofdstad van Flevoland - worden schepen uit de Gouden Eeuw die belangrijk waren voor de Hollandse maritieme geschiedenis nagebouwd. Tevens kunt u in de “outlet-stad” Bataviastad erg goed winkelen.
  • Oude dorpskern Urk
    Urk is een voormalig visserseiland dat sinds de inpoldering tot Flevoland behoort. Hier vindt u een oude dorpskern met liefelijke straatjes en mooie monumenten. Het oudste gebouw in Urk is het Kerkje aan de Zee, gebouwd in 1600.

En zo zijn er nog veel meer attracties te vinden rondom uw camping in Flevoland. Bezienswaardigheden te over, ook in plaatsen als Dronten, Emmeloord en Zeewolde.

Flevoland: vakantie aan het water

Campings in Flevoland liggen eigenlijk altijd vlakbij het water. In het Zuidoosten grenst de provincie aan het Veluwemeer, in het noorden aan het Markermeer en het IJsselmeer.

Genoeg plekken waar u met watersporten als zeilen, surfen en wakeboarden een lekker actief dagje beleeft vanaf uw camping. Flevoland heeft leuke strandjes. Op mooie zomerdagen kunt u dus ook gewoon gezellig met de kinderen aan het water relaxen.

Verbleven op EuroParcs Resort Zuiderzee in Biddinghuizen in augustus 2018

De stad Elburg is ontzettend leuk. Jammer dat op het moment dat wij op vakantie waren ook Low Lands er was. Veel geluidsoverlast gehad.

7,0

Populaire campings Flevoland Bekijk 1 campings

Outdooractiviteiten voor het gezin

Niets is fijner dan buiten zijn tijdens uw vakantie.
In Flevoland vindt u outdooractiviteiten voor het hele gezin. Bezoek bijvoorbeeld het Outdoorpark SEC Survival in Almere.

Kijk voor meer klimparken in Europa op ons blog.

Populaire plaatsen Flevoland

Populaire thema's Flevoland