Ga naar de homepage

Camping Emilia-Romagna Italië

Campings in Emilia-Romagna zijn het beginpunt van een onbezorgde kampeervakantie in Noord-Italië. Met de uitgestrekte kust van de Adriatische Zee zul je helemaal tot rust komen op de camping. Emilia-Romagna geeft je de mogelijkheid om vele charmante Italiaanse steden te bezoeken. Combineer de cultuur met een prachtig zandstrand tijdens jouw kampeervakantie!

Lees meer

Campings in Emilia-Romagna: een veelzijdige vakantie!

Op een camping in Emilia-Romagna bevind je je in een afwisselende omgeving. In het oosten ligt de Adriatische Zee, in het noorden stroomt de rivier de Po met de Povlakte en in het zuiden vind je het begin van de ruige Apennijnen. Dit landschap is uitermate geschikt voor een gevarieerde autovakantie.

Aan de Adriatische kust zijn vele leuke badplaatsen te vinden in de buurt van de camping. Rimini, Riccione of Cattolica zijn momenteel erg in trek. Je kunt hier kiezen voor een kleine camping of een camping met zwembad, ideaal voor jouw gezin.

Je kunt in Emilia-Romagna terecht met je eigen tent of om een accommodatie te huren. Tevens ontdek je in deze streek het nieuwe kamperen, glamping! Je verblijft dan in een luxe SunLodge voorzien van alle gemakken.

Specialiteiten en Bezienswaardigheden

De keuken van Emila-Romagna staat bekend als een van de beste van Italië. De echte Parmaham en Parmezaanse kaas vindt zijn herkomst in de stad Parma. Maar in Emilia-Romagna is ook de productie van wijn, met name Lambrusco, erg beroemd. Dat wordt dus proeven!

Oude tijden herleven in de steden en dorpen rondom jouw camping. Emilia-Romagna is namelijk omgeven door vele bezienswaardigheden uit Romeinse en Middeleeuwse tijden. Steden die een bezoek zeker waard zijn:

  • Bologna
    Bologna staat bekend om de kilometerslange straten met arcaden. Daarnaast zijn de oudste universiteit van Europa en het prachtige San Petronio plein echte aanraders.
  • Ravenna
    Ravenna kenmerkt zich door de prachtige bouwwerken die met mozaïek gedecoreerd zijn, zoals het Mausoleo di Galla Placadia. Ook de kleine winkeltjes zijn er leuk om te shoppen.
  • Ferrara
    Een leuk uitstapje vanaf de camping in Emilia-Romagna maak je naar Ferrara. De stad is gelegen aan de langste rivier van Italië, de Po. In Ferrara zul je versteld staan van de 9 kilometer lange stadsmuur, de cultuur en kunst.

Verbleven op Camping Arizona in Salsomaggiore Terme in juli 2017

Mooie omgeving, groen en heuvelachtig zoals Toscane en veel historische bezienswaardigheden. Kastelen en middeleeuwse dorpjes.

8,0

Verbleven op Camping Village Tahiti in Lido di Nazioni in juli 2017

Commacchio is supermooi, Florence bezocht en hoewel het een iets langere tocht was dan voorzien (file) was dit enorm de moeite waard. Ook Ravenna was mooi.

7,0

Verbleven op Camping Village Tahiti in Lido di Nazioni in juni 2017

Omgeving is niet erg leuk! Als je naar een dorp of stad wil moet je al gauw 1/2 uur in de auto zitten

5,0

Verbleven op Camping Village Tahiti in Lido di Nazioni in september 2016

Her strand en de zee zag er mooi uit! En alles was erg netjes. Dat is het enige dat we gezien hebben in die korte uurtjes.

5,0

Verbleven op Camping Village Tahiti in Lido di Nazioni in september 2016

kort bij Venetië en Ferrara. Ook Comacchio is de moeite waard net als het natuurpark bij Comacchio waar men veel vogels kan bekijken

5,0

Verbleven op Camping Florenz in Lido di Scacchi in augustus 2016

Er zijn leuke dorpjes in de buurt, deze moet je wel op de fiets verkennen lopend zijn de meeste te ver. Venetië is prima te doen met de trein vanaf de plaats Mestre.

8,0

Verbleven op Spina Family Camping Village in Lido di Spina in augustus 2016

Veel natuurreservaat waar je door kan fietsen, varen en lopen (zelf niet veel gedaan i.v.m. De kinderen). Er zijn genoeg interresante dorpen en steden in de buurt zoals commacchio, Ferrera en Bologna.

7,0

Verbleven op Camping Village Tahiti in Lido di Nazioni in augustus 2016

Er zijn mooie steden in de buurt zoals Ferrara en Ravenna, ook Bologna is de moeite waard, maar is wel wat verder. In de direkte omgeving van de camping zijn leuke badplaatjes

6,0

Populaire campings Emilia-Romagna