Ga naar de homepage

Camping Emilia-Romagna Italië

Campings in Emilia-Romagna zijn het beginpunt van een onbezorgde kampeervakantie in Noord-Italië. Met de uitgestrekte kust van de Adriatische Zee zul je helemaal tot rust komen op de camping. Emilia-Romagna geeft je de mogelijkheid om vele charmante Italiaanse steden te bezoeken. Combineer de cultuur met een prachtig zandstrand tijdens jouw kampeervakantie!

Lees meer

Campings in Emilia-Romagna: een veelzijdige vakantie!

Op een camping in Emilia-Romagna bevind je je in een afwisselende omgeving. In het oosten ligt de Adriatische Zee, in het noorden stroomt de rivier de Po met de Povlakte en in het zuiden vind je het begin van de ruige Apennijnen. Dit landschap is uitermate geschikt voor een gevarieerde autovakantie.

Aan de Adriatische kust zijn vele leuke badplaatsen te vinden in de buurt van de camping. Rimini, Riccione of Cattolica zijn momenteel erg in trek. Je kunt hier kiezen voor een kleine camping of een camping met zwembad, ideaal voor jouw gezin.

Je kunt in Emilia-Romagna terecht met je eigen tent of om een accommodatie te huren. Tevens ontdek je in deze streek het nieuwe kamperen, glamping! Je verblijft dan in een luxe SunLodge voorzien van alle gemakken.

Specialiteiten en Bezienswaardigheden

De keuken van Emila-Romagna staat bekend als een van de beste van Italië. De echte Parmaham en Parmezaanse kaas vindt zijn herkomst in de stad Parma. Maar in Emilia-Romagna is ook de productie van wijn, met name Lambrusco, erg beroemd. Dat wordt dus proeven!

Oude tijden herleven in de steden en dorpen rondom jouw camping. Emilia-Romagna is namelijk omgeven door vele bezienswaardigheden uit Romeinse en Middeleeuwse tijden. Steden die een bezoek zeker waard zijn:

  • Bologna
    Bologna staat bekend om de kilometerslange straten met arcaden. Daarnaast zijn de oudste universiteit van Europa en het prachtige San Petronio plein echte aanraders.
  • Ravenna
    Ravenna kenmerkt zich door de prachtige bouwwerken die met mozaïek gedecoreerd zijn, zoals het Mausoleo di Galla Placadia. Ook de kleine winkeltjes zijn er leuk om te shoppen.
  • Ferrara
    Een leuk uitstapje vanaf de camping in Emilia-Romagna maak je naar Ferrara. De stad is gelegen aan de langste rivier van Italië, de Po. In Ferrara zul je versteld staan van de 9 kilometer lange stadsmuur, de cultuur en kunst.

Verbleven op Camping Florenz in Lido di Scacchi in juli 2016

Vanuit de camping zijn plaatsen als Bologna (1u. 15 min.), Ferrara (50 min.), Ravenna (40 min.) En Comaccio (15 min.) Leuk om te bezoeken.

8,0

Verbleven op Camping Mare e Pineta in Lido di Spina in juli 2016

De grotere steden in de buurt zijn een bezoek waard. Het centrum van de stad zelf is gezellig, veel winkeltjes. Het strand is groot.

7,0

Verbleven op Camping Arizona in Salsomaggiore Terme in juli 2016

Echte plek voor strandliefhebbers, ook zwembad op de camping direct aan het strand. Lange boulevard met shuttle of fiets (evt lopend) te bereiken, met aardige strandtenten

7,0

Verbleven op Camping Florenz in Lido di Scacchi in juli 2016

In het plaatse zelf zijn verschillende goede restaurants en de uitgaanscentrum wegen na verschillendeen mooie plaatsen zoals venetie rimini padova echte culturele aanraders

8,0

Populaire campings Emilia-Romagna Bekijk 12 campings

Tocht door Foreste Casentinesi

Op de grens van Emilia-Romagna en Toscane ligt een van de meest uitgestrekte bossen van Italië. Het ruige berglandschap is uitermate geschikt voor een uitgebreide ontdekkingstocht.

Verken meer Italiaanse natuurgebieden op het blog.

Populaire regio's Emilia-Romagna

Populaire thema's Emilia-Romagna