Ga naar de homepage

Camping Friuli-Venezia-Giulia Italië

Campings in Friuli-Venezia-Giulia zijn gelegen in het mooie landschap van Noordoost Italië. In Friuli-Venezia-Giulia is in het noorden bergachtig, in het centrum heuvelrijk, en naar het zuiden is het vlak met stranden en een prachtige lagunekust Grado en Lignano. Dat allemaal in de buurt van jouw camping. Friuli-Venezia-Giulia is genieten van een heerlijk zacht klimaat! Daarnaast herbergt de regio ook een stad aan cultuur en historie.

Lees meer

Campings in Friuli-Venezia-Giulia: kamperen in een prachtige natuur

De camping in Friuli Venezia Giulia is een ideale uitvalsbasis om te wandelen of fietsen in de zomer. Er zijn tal van natuurparken waar je dit naar hartenlust kunt doen, zoals Parco Naturale Regionale delle Dolomiti Friulane of Parco Regionale delle Prealpi Giulie.

Vanaf de camping in Friuli-Venezia-Giulia kun je voor waterpret in Lignano aan de Adriatische kust terecht of ga naar het bekende waterpretpark Aquasplash. Maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor een camping met zwembad.

Bezienswaardigheden in Friuli-Venezia-Giulia

Friuli-Venezia-Giuli grenst aan Oostenrijk en Slovenië en is verdeeld in vier provincies. Deze zijn vernoemd naar de gelijknamige hoofdsteden: Gorizia, Pordenone, Triëst en Udine, die ieder een eigen karakter.

Tijdens jouw kampeervakantie in Friuli-Venezia-Giulia is er op het gebied van kunst en cultuur genoeg te ontdekken in een van deze steden.

  • Grado
    In het pittoreske Grado, in het zuiden van Friuli-Venezia-Giulia, kun je het middeleeuws stadscentrum met heringerichte boulevard bekijken. De mooie basiliek heeft een prachtige mozaïekvloer en het heropgegraven Romeinse theater is eveneens een bezoek waard.
  • Triëst
    Triëst is de hoofdstad van Friuli-Venezia-Giulia. In deze levendige havenstad vind je een aantal mooie pleinen als het Unità d'Italia en prachtige grotten, zoals Grotta Gigante. Op een paar kilometer van Triëst ligt het mooie Castello di Miramare.
  • Venetië
    Vervolgens hoort een dagje Venetië tot de mogelijkheden, met zijn prachtige musea en paleizen. Het is een aanrader om de grote Gotische Santa Maria kerk te bezoeken, zo maak je kennis met de rijke architectuur van deze stad.

Verbleven op Camping Village Mare Pineta in Sistiana in juli 2017

De omgeving is erg groen ondanks de droogte. Ga zeker naar Slovenië want dat is misschien wel nog mooier en daar tanken scheel zo'n 25 cent per liter. Ljubjana, Koper, de watervallen van Tolmin.

8,0

Verbleven op Camping Villaggio Europa in Grado in juli 2017

Dicht bij het leuke stadje grado en goede ligging voor uitstapjes naar andere steden

7,0

Verbleven op Belvedere Pineta Camping Village in Grado in juli 2017

Grado is een gezellig plaatsje voor een kop koffie en een wandeling langs de diverse winkeltjes. Een parkeerplaats vinden is wel een uitdaging.

7,0

Verbleven op Camping Villaggio Europa in Grado in juli 2017

Er is niet superveel in de omgeving om te doen. Wel veel te bekijken.

7,0

Verbleven op Camping Villaggio Europa in Grado in juli 2017

Grado leuk dorpje, er zijn leuke dingen te doen en te ondernemen in de omgeving. Met de trein naar Venetie is een aanrader!

8,0

Verbleven op Camping Village Mare Pineta in Sistiana in juli 2017

De wegen zijn goed te bereiden, genoeg supermarkten in de omgeving, omgeving is mooi. Stranden (pebble beach) zijn schoon

9,0

Populaire campings Friuli-Venezia Giulia