Ga naar de homepage

Camping Rome Italië

Campings in Rome zijn de ideale uitvalsbasis voor een vakantie in de culturele hoofdstad van het oude Romeinse Rijk. Laat je overdonderen door de geschiedenis van Rome, die tot 2500 jaar teruggaat. De tal van bezienswaardigheden uit de Romeinse tijd gecombineerd met het rijke Italiaanse leven maken van Rome een wereldstad. Tegelijkertijd geniet je van rust op een aangename camping. Rome bied je alles wat je in een vakantie zoekt.

Lees meer

De mooiste bezienswaardigheden

Verblijven op een camping bij Rome bezorgt je een gigantische weelde aan indrukken: paleizen, fonteinen, antieke theaters en kerken. Hieronder een aantal van de vele bezienswaardigheden waaraan je niet voorbij mag gaan op jouw vakantie in Rome:

  • Vaticaanstad
    De kleinste onafhankelijke staat ter wereld is gevestigd in Rome. In Vaticaanstad is de hoofdzetel van de Rooms-katholieke kerk gevestigd. De Paus woont hier in het uitzonderlijk mooie Apostolisch Paleis aan het Sint Pietersplein.
  • Engelenburcht
    Dit prachtige gebouw was oorspronkelijk een mausoleum. Later deed de burcht onder meer dienst als pauselijke schatkamer. De burcht is bereikbaar via de Engelenbrug, als je hierover heenloopt zie je aan weerszijden tien engelen.
  • Colosseum
    Het grootste amfitheater in het Romeinse rijk werd gebouwd in de 1e eeuw na Chr. Dit indrukwekkende bouwwerk was bedoeld voor de spelen die door de keizer werden georganiseerd. In het Colosseum ontdek je de geschiedenis van de gladiatoren.

Voor kinderen

Het oude Rome is ook geschikt voor de jonkies in jouw gezin. Waarschijnlijk zullen ze zeker versteld staan van alle mooie gebouwen in de stad, maar op een gegeven moment is het culturele gesnuif wel genoeg geweest. Neem ze dan mee naar Bioparco di Roma. Deze leuke dierentuin ligt in het mooie park Villa Borghese. Nog meer lieve dieren vind je bij de tempelresten van de Area Sacra dell’Argentina. Dit oude forum is namelijk een opvangplaats voor zwerfkatten. De katten worden hier iedere dag goed verzorgd door enthousiaste vrijwilligers, die je alles willen vertellen over het 'kattenforum'. Een bijzondere afwisseling voor je en jouw kinderen!

Een verblijf in luxe op de camping

Kom na een druk dagje tot rust op een fijne camping. Rome zal je niet snel vervelen, maar er is natuurlijk niets fijner dan een rustige plek om na een dag in de stad naar terug te keren.

De comfortabele campings in en rond Rome zijn ruim van opzet en bieden goede faciliteiten. Veelal biedt een camping een groot buitenzwembad, een speeltuin en een uitgebreid animatieprogramma. Op de campings in Rome kun je een kampeerplaats huren, maar ook kiezen voor een comfortabele stacaravan.

Rome is een fantastische vakantiebestemming waar je van alle gemakken voorzien bent op een topcamping. Ga dus kamperen in Rome en ontdek de prachtige bakermat van de Europese geschiedenis.

Verbleven op Camping Village Fabulous in Rome in juni 2013

Nabijheid van de stad, strand, bushalte en het openbaar vervoer.

7,0

Verbleven op Camping Village Fabulous in Rome in mei 2013

Dicht bij Rome en openbaar vervoer, bomen op de camping, met bus en trein naar strand of shoppingmall.

6,0