Ga naar de homepage

Camping Florence Italië

Sinds 1 januari 2015 is de provincie Florence gewijzigd in de metropolitane stad Florence. Hierin is de stad Florence het middelpunt, waaromheen kleinere plaatsen liggen. Provincie of metropolitane stad, veel is er niet veranderd: Florence blijft een bovennatuurlijk mooi gebied en een heerlijke kampeerbestemming. En de campings zijn er talrijk. Kamperen in Florence in gemakkelijk genieten.

Lees meer

Betoverende heuvels

Florence ligt in de regio Toscane, dat bekendstaat om zijn prachtige, kleurrijke en betoverende natuur. In Florence is het veelal heuvelachtig; de zuidelijke heuvels in de streek Chianti worden er ingenomen door uitgestrekte wijngaarden, in het noorden en oosten ontpoppen de heuvels zich tot bergen in de Apennijnen. Door dit heuvelachtige gebied dendert de rivier de Arno, die zijn oorsprong kent op de Falteronaberg in de Apennijnen.

Het eeuwenoude Florence

De Arno stroomt onder meer door de belangrijkste stad van de metropolitane stad, Florence. De bezienswaardigheden in Florence, eeuwenlang onder het bewind gestaan van de machtige familie De Medici, zijn ontelbaar. Het is dan ook onmogelijk om ze allemaal op te noemen, maar om je een klein beetje een beeld te geven van de mogelijkheden, volgt hier een aantal tips.

  • Musea
    Florence is een stad van musea. Zo kun je in het Galleria degli Uffizi van de grote middeleeuwse en renaissancistische meesters bewonderen. Speciaal voor de kinderen heeft Florence Musei dei Rigazzi di Firenze. Met grappige theatervoorstellingen, speelse rondleidingen en speurtochten naar de geheime doorgangen in het paleis geeft Musei dei Rigazzi di Firenze jouw kind een bijzondere geschiedenisles.
  • Duomo di Firenze
    De Basilica di Santa Maria del Fiore torent hoog boven alles en iedereen in Florence uit. Deze dom, kortweg ook gewoon ‘de dom’ genoemd, is vooral bekend om zijn bijzondere koepel. De koepel, in de 15e eeuw ontworpen door de architect Brunelleschi, bestaat namelijk uit twee afzonderlijke koepelschalen die over elkaar heen zijn gebouwd.
  • De Santa Croce-basiliek
    De Santa Croce-basiliek is een indrukwekkende kerk, niet ver gelegen van de dom. Hier kun je de graven van beroemde Italianen, zoals Michelangelo, Galileo en Machiavelli, bezoeken.

Ben je niet van plan bij alle musea en paleizen naar binnen te stappen, dan nog heeft Florence heel veel te bieden: de pleinen en parken waar jouw kinderen zich even kunnen uitleven, de vele broodjeszaken waar je jouw eigen verse broodje kunt samenstellen, of de authentiek Italiaanse ijsbarretjes. Want een ijsje gaat er altijd wel in!

Kamperen in de natuur

Zoekt je rust, dan zoek je een camping in Florence. Gelegen in de mooiste natuur zijn de campings in Florence een heerlijke kampeerbestemming na een lange zit in de auto. Je kunt er direct een frisse duik nemen in het zwembad, met op de achtergrond de groenste Toscaanse bossen of een schitterend uitzicht op de grote domkoepel en de rest van de magische hoofdstad van de metropolitane stad. En wil je alle foto's die je van de prachtige omgeving hebt genomen direct delen met het thuisfront? Dat kan, want op de meeste campings in Florence heb je de beschikking over wifi. Ook fijn als je even wilt surfen op het internet bij jouw stacaravan of camper.

Het weer

In Florence kan het aardig warm worden. In de warmste maanden juli en augustus stijgt de temperatuur gemakkelijk tot zo’n dertig graden. In de omliggende maanden is het met temperaturen tussen de twintig en vijfentwintig graden een stuk aangenamer. Maar hoe dan ook: je kunt vertrouwen op de zon. Dus of je nu een stedentrip naar hoofdstad Florence neemt of de wijngaarden opzoekt, kamperen in Florence doe je met de zon boven jouw hoofd.

Populaire campings Florence