Ga naar de homepage

Campings in Otterlo Nederland

Op de camping in Otterlo bevindt u zich midden in natuurgebied De Hoge Veluwe. Omgeven door bossen, heide, zandverstuivingen en meertjes, is het een goede kampeerbestemming om volledig tot rust te komen. Steden als Arnhem, Apeldoorn en Amersfoort zijn vanaf de camping binnen handbereik.

Lees meer

Kamperen midden in de natuur

Wakker worden van de fluitende vogels, dat is wat u te wachten staat wanneer u kampeert in Otterlo. Met ruime kampeerplaatsen en stacaravans waar u kunt genieten van een goed boek, het brede aanbod aan watersportmogelijkheden en kinderactiviteiten (zoals de speeltuin en zwembad dichtbij) heeft iedereen er een ontspannen vakantie. Als u zo midden in de natuur kampeert, is het bijna zonde om er niet op uit te trekken en meer van de omgeving te ontdekken!

  • De Hoge Veluwe
    Edelherten, reeën en zwijnen kunt u tegenkomen op een tocht door Nationaal Park de Hoge Veluwe. Huur fietsen bij de ingang en verken een van de mooiste plekjes van Nederland. Midden in het park ligt het Kröller Müller Museum. Met werken van Vincent van Gogh, Pablo Picasso en Mondriaan is het een van de belangrijkste Nederlandse musea. Kinderen lusten na een lange fietstocht maar al te graag een lekker ijsje. Ga daarom naar Hoenderloo voor het heerlijke softijs van IJs van Co.
  • Airborne Museum
    Iets ten zuiden van Otterlo is tijdens de Tweede Wereldoorlog zwaar gevochten, een strijd die ook wel bekendstond als de Slag om Arnhem. Verhalen, getuigenissen en ervaringen die uit die tijd bewaard zijn gebleven, kunt u terugvinden in het Airborne Museum in Oosterbeek. Zo kunnen uw kinderen ook tijdens de vakantie een stukje Nederlandse geschiedenis leren kennen.
  • De Heidebrouwerij
    Sinds 2012 is de Heidebrouwerij gevestigd in Ede, op nog geen halfuur rijden van Otterlo af. Met namen als ‘Everzwijn Tripel’, ‘Edelhert donker’ en ‘Edenoartje’ zijn het echte, lokale biertjes die u in de brouwerij kunt proeven, maar ook bij de borrel bij uw stacaravan of tent kunt nuttigen!

Dagje dierentuin

In de omgeving van Otterlo vindt u verschillende dierentuinen en parken die vanaf de camping makkelijk bereikbaar zijn. Zo is het Dolfinarium in Harderwijk de plek om dolfijnen, walrussen, zeeleeuwen en bruinvissen te spotten. U kunt de dieren bewonderen in een van de vele shows of een kijkje nemen in hun bassin. Een andere optie is aapjes kijken in de Apenheul in Apeldoorn. Het leuke van het park is dat de apen loslopen tussen de bezoekers. Voor de kinderen is er een ‘loslopende apen spotkaart’ met handige zoektips om alle apen te spotten. Gaat u voor wat meer dierenvariatie, dan is Burgers’ Zoo in Arnhem een optie. De dieren leven hier in hun ‘natuurlijke habitat’. Ontmoet bijvoorbeeld de neushoorns in de Safari en tijgers in de Rimba. Stuk voor stuk zijn dit leuke uitjes om met het hele gezin te doen!

Het weer

Voor wie houdt van een actieve kampeervakantie waar ook nog eens geregeld de zon schijnt, is Otterlo een goede keuze. ’s Zomers wordt het er zo rond de 20°C, wat een prima temperatuur is voor een lange fietstocht op De Hoge Veluwe of een dagje ontspannen aan een meer of recreatieplas.