Ga naar de homepage

Camping Valkenburg Nederland

In het heuvelachtige Limburg, de zuidelijkste provincie van Nederland, ligt de gezellige vestingstad Valkenburg. Hier leert de kampeerder bourgondisch Nederland kennen. Ga zitten op een van de vele terrasjes, neem een drankje en een stuk Limburgse vlaai en geniet van de ongedwongen sfeer. Suncamp heeft een mooi aanbod aan campings nabij Valkenburg.

Lees meer

Kamperen bij Valkenburg

Zowel in Nederland als in België liggen campings in de buurt van Valkenburg. De campings hebben ruime accommodaties, zoals stacaravans, en kampeerplaatsen. Op veel campings is daarnaast een speeltuin en zwembad of zwemparadijs te vinden. Maak het uzelf met eten gemakkelijk: neem een pizza, frietje of een driegangendiner op de camping.

Tips

Valkenburg is een leuk stadje om door te struinen en de omgeving leent zich prima voor een leuk – maar pittig – fietstochtje. Maar er is meer te doen:

  • Kasteelruïne Fluweelengrot De eerste stenen van Kasteelruïne Fluweelengrot op de beroemde Cauberg zijn al in de 11e eeuw gelegd. Bezoek hier de ridderzaal, de verdedigingstoren en de geheime vluchtgangen. Spannend!
  • Gemeentegrot: Valkenburg gaat niet alleen de hoogte in, maar ook de diepte. Onder Valkenburg zijn verschillende grotten te vinden, zoals de Gemeentegrot. Hier kunt u te voet of in een treintje genieten van de samensmelting van de oude grotten met moderne kunst en lichtshows.
  • Drielandenpunt: Op een halfuurtje rijden van Valkenburg ligt de Vaalserberg. Op deze berg ligt niet alleen het hoogste punt van Nederland, ook komen hier de landen Nederland, België en Duitsland bijeen. Bij dit drielandenpunt is er van alles te doen voor het hele gezin: van een groot doolhof tot een leuke speeltuin.