Ga naar de homepage

Camping Baia Domizia Italië

Jouw kampeervakantie in Baia Domizia kan niet gemakkelijk genoeg zijn. Tenminste, dat is wat ze waarschijnlijk denken op de campings in Baia Domizia, gelegen aan de Italiaanse westkust tussen de beroemde steden Rome en Napels. Daar zorgen ze er namelijk voor dat de kampeerder niets tekortkomt. Je kunt er uren doorbrengen in de grote, stijlvolle zwembaden of bij jouw stacaravan, omgeven door palmbomen. In de speeltuin en de gameroom kunnen jouw kinderen hun ei kwijt en door de winkeltjes op de camping hoef je voor jouw dagelijkse behoeften het terrein niet af.

Lees meer

Dagreizen vanuit jouw camping

Ook worden er vanuit de camping in Baia Domizia dagreizen georganiseerd naar omringende bezienswaardigheden. De centrale ligging van Baia Domizia maakt het dan ook een goede uitvalsbasis voor een cultuurrijke vakantie. Zo kun je vanuit de camping naar Rome, Napels en Pompeï, maar ook naar de mooie eilanden Amalfi en Capri. Houd er dan wel rekening mee dat je over deze laatste twee bestemmingen iets langer doet, aangezien er per bus en boot moet worden gereisd.

Drie eeuwenoude steden

Natuurlijk kun je ook zelf met de auto naar de mooie Romeinse steden. Ze zijn het auto- of busreisje zonder enige twijfel waard. En de steden zijn leuke leerplekken voor jouw kleine archeologen.

  • Rome
    Rome is dé stad om de geschiedenis van het Romeinse rijk te leren kennen. Het Colosseum, het Forum Romanum, het Pantheon: alles in deze bijzondere stad ademt Romeinse oudheid. En als de tijd het toelaat is een bezoek aan Vaticaanstad met zijn Sint-Pieter absoluut een must. Rome voor kinderen? Er is geen betere stad! Bezoek bijvoorbeeld eens het Bioparco di Roma of Rainbow Magicland.
  • Napels
    Napels ligt op iets langer dan een uur van Baia Domizia. Ook Napels heeft een rijke geschiedenis. De oude havenstad werd in de achtste eeuw voor Christus gesticht als ‘Nea Polis’ (Nieuwe stad). Bezoek zeker eens het Castel Nuovo en het Palazzo Reale.
  • Pompeï
    Iedereen kent Pompeï natuurlijk als de stad die in het jaar 79 door de Vesuvius in het as is gelegd. Hierdoor is Pompeï een van de best bewaarde Romeinse steden. Bezoek hier de vele amfitheaters en tempels.

Beautiful Baia Domizia

Naast een bezoekje aan deze prachtige steden is het strand een andere goede reden om de gemakken van de camping even achter je te laten. In feite blijf je nog op de camping als je gaat zonnen. De camping heeft namelijk een privéstrand van iets langer dan een kilometer, alsook een ligweide met gras, voor als je het gekriebel van het zand tussen uw tenen even moe bent. En je staat vanuit jouw stacaravan binnen enkele tellen in het water.

Het weer

Bruinbakken op het strand kan tijdens jouw kampeervakantie in Baia Domizia heel goed. In de zomermaanden liggen de maxima tussen de vijfentwintig en dertig graden, en ook in de lente en het najaar blijft het zeer aangenaam. Een heerlijke bestemming om bijvoorbeeld samen met de kinderen hun meivakantie te vieren. Tel daar nog bij op dat het in Baia Domizia weinig regent, dan weet je waar je volgend jaar naartoe gaat.